Waarom kan 1 gebeurtenis je hele leven een relatie met iemand voorgoed veranderen en hoe kan je dit keren?

Het is flink mis gegaan met onze zoon.Drugs,paddos,hij kwam in een pshychose en wij zagen geen andere uitweg dan hem verplicht op te laten nemen.Dit heeft hem het leven gered.Hij is helemaal weer opgeknapt.Hij heeft er nu enorm spijt van dat hij vooral mij zo enorm heeft uitgecholden en gekwetst.Het blijft tussen ons instaan,Ik heb hem een brief geschreven waarin ik heb gezegd dat het voor mij over is wat er is gebeurt en dat ik veel van hem hou.Maar toch, dat eeuwige muurtje wat hij om zich heen heeft.

Ik kan pas na 24 uur weer reageren want mijn reacties zijn op

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij moet het eerst zichzelf kunnen veergeven. Wellicht helpt het te zeggen dat het de drugspersonage was die het deed en niet hij. Hij moet het leren splitsen. Het makkelijkst gaat dat door het drugspersonage een andere naam te geven, die wel erg op die van hem lijkt maar het niet is. Zo kan hij zeggen die... wil ik nooit weer worden. Hij kan het zichzelf eigenlijk niet aanrekenen dat hij door drugs in een psychose raakt, dat gebeurt de een wel en de ander niet. En wat je in een psychose doet dat doe je eigenlijk niet zelf, je bent namelijk dan niet jezelf. Ik denk dat die muur voortkomt uit angst, er is hem nogal wat overkomen en hij zal eerst weer vertrouwen moeten krijgen in de werkelijkheid. Hij zal wel oplettend moeten blijven en flink aan zichzelf werken want eenmaal een psychose gehad hebbend maakt je toch gevoeliger om er weer een te krijgen, ook als je niet aan de drugs bent. Dit is redelijk te bestrijden door "met de voeten op de grond" te leven, realistisch zijn en je niet teveel met verhalen en theorieën bezig te houden. Aarden,aarden en nog eens aarden. Probeer trouwens zoveel mogelijk brieven te vermijden, als jullie niet goed overeenstemmen kunnen geschreven woorden nogal makkelijk verkeerd geïnterpreteerd worden. Terwijl je het allemaal zo goed bedoeld. Ga langs praat desnoods alleen koetje en kalfjespraat of als dat beter is helemaal niet, maar laat zien dat je er voor hem bent. Laat het aan hem om over de brug te komen, laat zien dat je bereid bent te wachten tot hij zover is. succes.

Tja, alles speelt zich in de hersenen af... Zo zitten die hersenen nu eenmaal in elkaar. Eén gebeurtenis kan een grote invloed hebben, maar evenzo kan een serie kleine gebeurtenissen steeds meer een bepaalde (al dan niet gewenste) invloed hebben. (En nog 8 minuten wachten, dan kan je weer reageren ;).)

Dat muurtje zal heel langzaam weer gaan afbrokkelen zeker als hij weet dat jullie als ouders ondanks alles van hem houden en hem vergeven hebben. Fijn dat het nu goed gaat met hem en ik denk dat het tussen jullie ook wel weer goed komt .

Taurus... Je zoon is terug, hou van hem... Hij is terug... Niets te keren, niets te doen, verleden is voorbij... Schouders eronder en verder gaan... Je snapt me wel, hoef er niet veel over te zeggen, want je snapt het...

Dat je hem hebt laten opnemen is ontzettend goed dat je dit hebt kunnen doen voor hem en dat beseft hij dus nu ook achteraf. En dat muurtje kan wel eens een ontzettend groot schuldgevoel zijn van zijn kant. Waar hij geen raad mee om dit voor zijn gevoel weer goed te krijgen. kant. Ook al heb jij het aangegeven dat het over is. Hij heeft dus ook in de gaten wat hij jou heeft aangedaan en hoe je onder hebt geleden. Denk dat het moet slijten, en gewoon er samen heel goed nog eens over praten.

Het zal tijd nodig hebben. Het zal zeker voor het vertrouwen in elkaar helpen,om over het gebeurde te praten,wanneer hij daartoe in staat en bereid is.Wanneer jij tijdens zo'n gesprek kan aangeven,hoe je er nu tegenaan kijkt en dat je hem niets kwalijk neemt,kan de spanning al een stuk afnemen. Een psychose is enorm ingrijpend om mee te maken en kan iemands persoonlijkheid behoorlijk veranderen,dus verwacht niet,dat jullie contact weer wordt als voor de psychose.Zie het meer als een nieuwe start. Ik wens jullie veel succes toe.

Het leven is een grote les en zo af en toe is er een examen om te kijken of we de les wel begrepen hebben. Je zoon is gezakt voor dat examen, en moet nu alles weer bij elkaar rapen om verder te kunnen gaan. Geef hem de tijd en vooral de ruimte. Zit niet in zijn nek te hijgen, maar laat hem even los. Wat gebeurd is draai je nooit meer terug, je kan het niet zo maar vergeten, ook hij niet. Hij moet een nieuwe weg vinden om het weer goed te maken, hij heeft tijd nodig, misschien wel veel tijd. Dus wacht gewoon af, geef hem die tijd, net zo veel als hij nodig heeft. Maar wees er wel voor hem en laat hem dat ook blijken. Hij moet het muurtje afbreken, dat tussen jullie bestaat. Geef hem die tijd en het vertrouwen.

Mannen en vrouwen zijn zo verschillend dat het geen zin heeft om ervanuit te gaan dat 'hetzelfde denken' noodzakelijk is om een goede relatie te hebben. Proberen net zo te denken als de ander heeft om die reden geen zin omdat je de dingen nooit door je partner's ogen zult waarnemen. Psychologische, fysiologische, genetische en historische verschillen zijn blijvend en het is dus zaak om deze verschillen te waarderen in plaats van ze als een belemmering te beschouwen. Een relatie is veel boeiender als de ander je leven verrijkt en niet omdat hij of zij hetzelfde is als jij. Op zoek gaan naar een kopie van je eigen ik is compleet zinloos.

Op uitdrukkelijk verzoek een reactie. Je zoon loopt rond met schaamtegevoelens en een schuldcomplex en jullie voelen je (alweer) machteloos. Dat komt niet vanzelf goed, hoezeer de bovenstaande goedbedoelde adviezen ook je een hart onder de stierenriem willen steken. Je zoon heeft al uitgebreid kennisgemaakt met de hulpverlening. Dan is de stap niet zo groot om ook dit probleem met de hulp van een deskundige op te gaan lossen. Zoek dus een therapeut en ga een aantal groepsgesprekken in. Je hebt daar echt een onafhankelijke derde bij nodig, anders blijf je steken in de oncontroleerbare verwijten en de beroemde kringetjes. Alleen moeten de partijen daar wel voldoende gemotiveerd voor zijn. Het zal niet altijd even leuk zijn, soms moet er even aan een open wond gemorreld worden. Denk er eens over na... Toegevoegd na 4 minuten: Ik denk dat ik een nieuw account aanmaak onder de naam Dr. Phil, lol... Maar het is wel een serieus gemeend advies.

Dit is geen vraag maar een short strory. Op de koperen veizel van mijn ouders: Liefde vermag alles - 1750 Toegevoegd na 7 uur: een short strory. = een short story veizel = vijzel

Je bent zo gigantisch teleurgesteld dat doet pijn.Of dat slijt is een tweede.De tijd zal het leren ...En zal je gaandeweg heteen plaats moeten geven.Je houdt van je zoon zoals hij voor het drugs gebruik was ,je houdt van hem als mens/zoon.Maar je houdt niet van het gedrag wat hij heeft laten zien tijdens zijn gebruik.Dat zijn twee verschillende dingen.sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100