Hoe oud moet je zijn als je op jezelf wilt gaan wonen?

IKdacht eerst 16? Maar ikweet eigenlijk niet precies hoe oud je moet zijn als je opjezelf wilt gaan wonen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met toestemming van je ouders doet leeftijd er niet toe, je bent alleen wel afhankelijk van een inkomen. Op jezelf wonen kost geld, dat zal je wel moeten hebben of krijgen van je ouders. Vanaf 18 mag je ook zonder toestemming van je ouders op jezelf gaan wonen.

Minimaal 18 jaar als je nog geen 18 bent heb je toestemming nodig van je ouders.

Je moet 18 zijn om de benodigde verzekeringen, evt hypotheek aan te sluiten. Tenzij je illegaal ergens gaat wonen, dan kan dat natuurlijk welvoor je 18e. Ook studenten die bijvoorbeeld op hun 17e van de havo afkomen en gaan studeren, kunnen op zichzelf gaan wonen. Je hebt dus wel manieren om te kunnen, maar je kunt heel moeilijk uit huis stappen op de 15e en (legaal) op jezelf gaan wonen.

Een minimum leeftijdgrens om 'op jezelf te mogen wonen' wordt, bij mijn weten, nergens voorgeschreven. Maar pas als je voor de wet volwassen bent..mag je je eigen woonplaats kiezen. Het is dus wèl zo dat je daarvoor tot je achttiende jaar de toestemming van je ouders nodig hebt. Als je op kamers gaat wonen i.v.m. studie terwijl je nog geen achttien jaar bent, wordt door de ouders doorgaans stilzwijgend toestemming verleend. Het antwoord op je vraag is dus: Achttien jaar..en als je die leeftijd nog niet bereikt hebt..mag dat eerder..maar dan wèl mèt de, al dan niet stilzwijgende, toestemming van je ouders. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100