Bestond Anorexia en Boulimia Nervosa vroeger al?

Naar aanleiding van rondom tien was dit onderwerp aan de orde ,ik dacht is dit iets van deze tijd?Er zijn zoveel meiden en dus ook jongens die hier mee worstelen.Eten is voor een leek zo normaal.In Oorlogstijd vochten ze bij wijze van spreken om eten sinds wanneer is dit probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb gekeken op google en het schijnt dat dit vroeger ook in de Romeinse tijd al voorkwam. In de tijd van het vasten waren er ook al gevallen bekend die te vergelijken zijn met nu. Deze informatie heb ik gevonden op de bron hieronder.

Bronnen:
http://www.agirl.nl/index.php/Geschiedenis...

Het is er altijd geweest, nog voordat de namen ervoor bestonden, maar in recente tijden is het wel meer en veel meer in opmars... Waarom dan? Tegenwoordig wordt er zo veel van de kinderen en jongvolwassenen gevraagd dat velen het opgroeien en volwassen worden te snel gaat... Ze kunnen het niet bijhouden... En komen in de problemen doordat er te hard aan ze getrokken wordt... En wat ook meespeelt is de media die er overmatig veel bekendheid aan geeft... Ja het bestond altijd al, maar was nooit als dusdanig in beeld...

Dit is een probleem geworden door de media. Doordat iedereen televisie kan kijken krijgt iedereen beelden van slanke vrouwen. Vroeger was dit niet zo en zag je alleen de vrouwen in je omgeving....normaal gebouwde vrouwen dus. Tegenwoordig zien we alleen vrouwen die streng geselecteerd zijn op hun maten, ze zijn zeldzaam. Maar ze komen zo vaak in beeld dat we hen gaan zien als ideaalbeeld. Hierdoor ontstaan deze ziektes volgens mij. Men doet alles om dit ideaalbeeld te kopieren en als het niet lukt gaat men weer verder en verder en verder... Dus volgens mij bestond het vroeger niet zoals nu.

Ligt eraan wat je met vroeger bedoelt. Mijn zus lijdt er al sinds 1973 aan. Dat is dus best lang.

Ik vermoed,dat het al zo lang bestaat als er mensen zijn,alleen de benaminge waren er nog niet.

Inderdaad heeft sociale druk invloed op het menselijk gedrag - maar hier speelt ook een veranderd (afwijkend) zelfbeeld (lichamelijk bewustzijn) een rol. Men kan onder druk worden gezet om te lijnen - maar als er geen noodzaak is - geen motivatie - doet men het niet. Als er ook nog irrationele ideeën bijkomen - extra prikkels om te mageren komen er nog andere aandoeningen bij die het probleem versterken. Men moet de motor - redelijkheid - introduceren om weer grip te krijgen op het process. Soms kiest men voor een chemische oplossing het verminderen van de prikkels en het afvlakken van de emotionele spanning. Toegevoegd na 2 minuten: Deze middelen hebben natuurlijk vroeger ook bestaan - waarschijnlijk kruidenmiddelen die rustgevend zijn. En media - natuurlijk kunnen vrouwen en mannen in een passende situatie onderhevig zijn aan groepsdruk of streefbehoefte. Alleen de behoefte aan dun en slank is vooral cultuur afhankelijk. Sommige mensen willen een goed beeld aanbieden voor een carriere of voor de omgeving Het valt nu ook erg op - mensen kunnen er over praten en schrijven - dat was niet altijd zo

Van de oostenrijkse koningin Elisabeth ('Sissy') was bekend, dat ze anorexia had - ze was beroemd door haar smalle taille.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100