Als je gescheiden moeder bent van 3 kids en financieel er niet meer uitkomt omgangsregeling omdraaien zodat de kinderen bij de papa wonen?

Ik ben een moeder van 3 geweldige kindjes van 9, 5 en 3 jaar. Door omstandigheden is mijn financiele situatie echt slecht geworden. Mijn gevoel dat ik nog goed voor de kindjes kan zorgen en hen kan geven wat ze nodig hebben is helemaal weg. Nieuwe kleding kopen is moeilijk zelfs 2de hands is eigenlijk al te duur.
De enige oplossing die ik eigenlijk nog zie is de biologische vaders vragen of zij de zorg van de kinderen overnemen. Aan de andere kant voelt het voor mij als opgeven van de kindjes. Ik heb alleen het gevoel dat als ik zo doorga met de kindjes dat ze samen met mij ten onder gaan en dat is iets wat ik wil voorkomen. Zijn er mensen die hiermee ervaring hebben? Moeders die dus hun kinderen opgeofferd hebben omdat ze het niet meer bol konden werken? Het is voor mij echt een dillema. En kom er gewoon niet uit. Het liefst zou ik 2 banen nemen om er financieel weer bovenop te komen, maar dan ben ik er niet voor de kindjes. Ik weet het echt niet meer!

Toegevoegd na 1 uur:
Even voor de duidelijkheid, het gaat om 2 vaders de oudste heeft een andere vader dan de jongste 2.

Toegevoegd na 2 dagen:
Hoe het contact met de vaders is? Met een ben ik op non speaking terms. Hij neemt het me kwalijk dat ik weggegaan ben en niet meer van hem hou. Hij heeft een eigen bedrijf en had financieel toch niets te klagen. Om deze redenen bij hem blijven was geen optie.
De andere vader kan ik mee praten maar niet over gevoelskwesties en financiele kwesties niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ruim 16 jaar zwaar onder het minimum geleefd met 3 kinderen en dikke schulden. hoe denk jij over het geven wat kinderen nodig hebben? Jonge kinderen kunnen met een beetje uitleg best begrijpen dat niet alles kan omdat er gewoon geen geld voor is. Al zou ik naar de voedselbank moeten, naar het leger des hels voor kleding dan zou ik toendertijd mijn 3 kinderen niet opgeven omdat ik faalde op financieel gebied. Ja, mijn kinderen kregen oud brood mee naar school met suiker erop. ze liepen niet volgens de laatste mode gekleed. En ze konden niet op een sport of iets dergelijks. Ze kregen alle liefde die ik in mij had. Ik werd steeds creatiever in het verzinnen van oplossingen. Maar ik heb geknokt, de verslaafde vader uiteidelijk aan de kant gezet, hulp gezocht via de schuldsanering. Ik ben om gaan scholen. Heb m'n diploma's gehaald en heb inmiddels al 6 jaar een vaste baan. Ondanks dat ik nog steeds in mijn eentje voor de schulden opdraai, heb ik nu jongvolwassen kinderen die trots op mij zijn en kunnen heel goed de waarde van dingen in te schatten. Hoe gaan jou kinderen later tegen je aankijken omdat je ze door financiele tegenslag hebt opgegeven. Laat de moed niet in je schoenen zakken, vecht ervoor en zoek hulp.

Ik zal zelf nooit mijn kinderen opgeven. Een van mijn kinderen heeft zelf tijdens mijn scheiding voor zijn vader gekozen, min of meer omdat mijn ex de slachtoffer rol uithing. Gelukkig is mijn zoon later gewoon weer bij mij terug gekomen, vandaar dat ik weet hoe moeilijk het is om je kind niet bij je te hebben. Heb je werk? In principe hoor je voor 3 kinderen en vaak voor je zelf ook alimentatie te krijgen. Huurtoeslag, allerlei toeslagen kun je kijken of je ervoor in aanmerking komt bij de belastingdienst. Succes en sterkte ermee.

is er geen mogelijkheid om bij een gkb de wsnp in te gaan? Binnen 3 tot 5 jr ben je weer uit de schulden. Wij zitten ook zwaar klote maar mijn dochter opgeven... Nooit. Sterkte!

Ik zou allereerst je financiën op orde brengen. Ga naar de gemeente en vraag of er potjes zijn voor situaties als deze. Vraag naar de mogelijkheden tot schuldsanering. Er zijn vast wel mogelijkheden om het een en ander te regelen. Desnoods via vrienden of familie of afspraken met de schuldeisers. Ga in ieder geval hulp zoeken en laat vooral je kinderen niet de dupe worden van de situatie. Zij zullen je later dankbaarder zijn voor het feit dat jij je eigen belang opzij hebt geschoven voor hun belang.

Is er geen mogelijkheid dat de vaders financieel wat meer bijspringen? Ik weet natuurlijk niet hoe je met ze omgaat, maar ook zij hebben verantwoordelijkheden voor hun kinderen! Ook financieel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100