Zoon13j ADHD. Punten op school sinds kort bergaf. Hij neemt 2*1,5 RELATINE maar deze werkt niet meer goed. (36kg) Alternatieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het dalen van de cijfers hoeft natuurlijk helemaal niets met zijn ADHD te maken te hebben. Mijn zoon van 13 heeft hetzelfde en heeft geen ADHD. Probeer eerst eens te achterhalen waarom de cijfers naar beneden gaan. Voor de Ralatine moet je naar de arts die ze voorgeschreven heeft. Bij mijn zoon was het meer dat hij school niet leuk meer vond, de klas niet leuk enz. Een paar goede gesprekken over, dat je nu eenmaal dingen moet doen in het leven die je niet leuk vind, hebben wel geholpen.

Concerta is bij sommigen een veel beter medicijn. Een vriend van me heeft ADHD, maar door het gebruik van concerta merk ik en hij daar niets van.

Hoi, hier een ADD-er, heb zelf een jaar op doktersadvies een lage dosis ritalin geprobeerd, toen wist ik er nog weinig vanaf, andertussen meer dan de meeste huisartsen. Twee dingen die kunnen helpen en bijna zeker verlichting geven: Magnesium en Omega-3 (visolie) Welke visolie je neemt maakt niet zoveel uit. (de gezuiverde en duurdere zijn iets beter voor je, maar voor de werking is er geen verschil) Je kan natuurlijk ook 2x per week vette vis eten en de andere dagen bijslikken. (ik ben alleen geen viseter) Er zijn nog een aantal stoffen die in verband gebracht worden met AD(H)D. (zie bron, maar er is nog veel meer over te vinden) Persoonlijk zou ik zeggen te stoppen met ritalin, maar dat advies ga ik hier niet geven. Ga voor de combinatie en daarna zou je kunnen proberen ritalin af te bouwen.

Bronnen:
http://vita-info.nl/2010/02/voedingsstoffe...

Ik heb zelf ADHD. en ik heb er zelf voor gekozen om concerta te nemen. Dit is ook veel makkelijker als je bijv op school zit. je neemt het 's ochtends tijdens of na het ontbijt in en hoeft er niet meer aan te denken. het werkt namelijk de hele dag. hij weegt 36kg, dus 36 mg mag hij in nemen. Het is het proberen waard! Wel met de huisarts of kinderarts bespreken. Die kan dan het recept voorschrijven. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Mvg, Christian

Ritalin zorgde er bij mij voor dat mijn stemming afgevlakt werd. Zat zelf altijd een beetje neutraal in mijn vel in plaats van vrolijk of verdrietig. Concerta (54mg) is opzich een goed alternatief, want dat neem je 's morgens in en werkt 12 of 24 uur. afhankelijk welke sterkte je hebt. Maar inderdaad, de school prestatie hoeven niet altijd beter te worden onder medicatie.

Er kunnen natuurlijk vele zaken zijn die de slechte studieresultaten veroorzaken, net als bij een kind zonder ADHD. Maar zelf vermoed je dat de dosering van Ritalin een oorzaak zou kunnen zijn dus dat moet je onderzoeken, het is de moeite waard om dat uit te sluiten. Je zegt zelf dat hij nu 2 x 1,5 ritalin (methylfenidaat) inneemt bij 36kg lichaamsgewicht. Ik neem aan dat je met 1, 5 het aantal tabletten bedoeld? Dat zegt op zich niets omdat er de tabletten voorkomen in verschillende concentraties, je hebt ze met 5, 10, 15 of 20 microgram ritalin per tablet. Dus vertellen hoeveel tabletten nu ingenomen worden zegt op zich weinig. Maar het geven van de juiste dosering is sowieso echt maatwerk, sommige kinderen reageren sterker op het middel dan anderen. Alleen een arts kan vaststellen welke dosering jouw kind nodig heeft. Als je kind in korte tijd veel gegroeid is is de kans vrij groot dat de dosering omhoog moet. Wat je moet doen is contact opnemen met degene die de medicatie heeft voorgeschreven, bijvoorbeeld de kinderarts. Maak een afspraak, de arts zal jouw kind opnieuw opmeten en controleren en zo nodig de dosering aanpassen. Maak eventueel ook een afspraak met de mentor van je kind om te praten over je zoons schoolresultaten, die heeft misschien nog meer ideeën over wat er met je zoon aan de hand kan zijn of over hoe zijn resultaten kunnen verbeteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100