Mijn 2 kinderen moeten nu al 3 dagen achtereen 's nachts overgeven. Wat kan ik hieraan doen?

Naar de huisarts gaan kan ik zelf ook bedenken, ik zoek naar andere tips.

Toegevoegd na 18 minuten:
Overdags is het geen probleem en houden ze alles moeiteloos binnen. Bang voor uitdroging of iets dergelijks ben ik dan ook niet.

Toegevoegd na 1 uur:
Als het nodig is ga ik uiteraard naar een huisarts of het ziekenhuis. Ik vraag dit omdat ik ze zo weinig mogelijk wil laten overgeven en als het dan toch gebeurt... dat ze zich snel wat beter voelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kinderen braken veel sneller dan volwassenen. Onschuldige infecties gaan soms gepaard met overgeven. Braken bij kinderen hoeft ook niet altijd een lichamelijke oorzaak te hebben. Het kan het gevolg zijn van opwinding of spanningen. Herhaaldelijk braken kan een uiting van nerveuze problemen zijn. Je kan je kindjes vaak kleine beetjes laten drinken. Bvb cola of zo. (laat de slechte smaak ook verdwijnen) Verder het angstgevoel wegnemen, voorlezen of zo, gerust stellen. Kleine kinderen geef je best geen medicijnen tegen overgeven.

Je kunt er niet zo verschikkelijk veel tegen doen, maar het is wel verstandig ze ORS te geven. Dat is een mengsel van glucose en zouten, dat je oplost in water. Je geeft het met kleine slokjes, dus niet een hele beker achter elkaar, maar liever elke 5 minuten een paar slokjes. Dit helpt niet om het overgeven te stoppen, maar het wordt wel heel snel in het lichaam opgenomen en helpt uitdrogen voorkomen.

Er bestaat een product waar kinderen toch vocht binnenkrijgen , kan je vragen aan de dienstdoende apotheek. Dat komt er ook niet uit dat blijft in het lichaam en laten uitzieken , meer kan je niet doen , behalve een kus geven dat vind die van mij ook altijd fijn succes met je kinders en beterschap toegewenst

Heb je dat dan nog niet gedaan ???? Als het echt zolang duurt dan wordt het gevaarlijk met huis tuin en keuken tips kom je hier niet mee als het echt niet overgaan naar het ziekenhuis ermee anders drogen ze uit huisarts-> ziekenhuis

Melk laten drinken, dat houd de maag rustig. Verder kun je het beste je kinderen thee laten drinken en veel water (water reinigt je lichaam) en geef ze beschuit met een beetje boter en suiker.. Evt. kunnen aspirines helpen, of Rennies.

Geef ze domperidon. Kleine tabletjes zonder recept bij de apotheek te verkrijgen. Hierdoor kan je niet meer overgeven.

Ik kreeg van de kinderarts de volgende tip toen mijn jongetjes die leeftijd hadden. Ontspan maak er geen drama van ga lekker ook al is het midden in de nacht een tekenfilm met ze kijken. geef ze dat waar ze trek in hebben en zelfs cola en chips is beter dan niets. Ze troosten ze afleiden en vertrouwen hebben en op tijd naar de dokter gaan (maar die indruk heb ik wel) suc6

die van mij had het ook vanacht en een laten douchen en daarna geen problemen meer gehad in de douche staan en alleen het hete water laten stromen om te stomen help ook

ik zou medicijnen geven of cola zonder gas. je moet gewoon cola in een glas doen en roeren tot er geen gas meer in zit. wat je precies moet doen zodat het echt stopt weet ik niet want ik ben maar een kind van 11 jaar. maar die cola zonder gas helpt bij mij als ik moet overgeven. en je moet ook altijd een emmer bij hen zetten. maar als je graag dweilt, zou je dat beter niet doen :) .

ook ik heb hiermee te maken gehad. ors klinkt leuk, maar geen kind die dit zomaar op wil drinken (geef ze eens ongelijk!) bléh!!! De huisarts adviseerde ons ook cola! Kon niet geloven dat dit zou helpen, maar het werkte écht! je zou zeggen dat dit de maag nog meer van streek maakt ( mijn zoontje was pas 1,5 ), maar dat was dus niet zo. Succes! (ook met al je was!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100