Conflict met juf, wat is wijsheid.

Mijn zoon heeft de komende vier weken één keer per week een vervangende juf. Hij vindt haar vreselijk. Er zijn voor de vakantie een paar incidenten geweest tussen hun twee. Daar heb ik met de juf over gesproken maar we verschillen van mening hierover. Met zijn eigen juf en onderdirecteur is dit ook besproken. Ze herkennen de problemen met de juf en zijn hard op zoek naar een andere juf. Ondertussen gaat mijn zoon met grote tegenzin naar school als zij werkt. Gisteren zag hij dat hij vandaag die juf heeft en raakte bijna in paniek. Hij wil niet. Ik heb hem vandaag thuis gehouden. Ik vertrouw die juf niet meer nav de incidenten. Wat nu? De komende vrijdag thuisblijven dan maar? Maar dan lopen ze weg voor conflicten. Wel naar school terwijl we de juf niet vertrouwen?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ps. Het gaat over een kind van 4 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat maar thuis, ik spreek uit eigen ervaring....en had toen ook een soort gelijke vraag geplaatst en kreeg van iemand een heeeeeeeeel wijs antw. "je kan het maar 1 keer doen!!!" En nu ik mijn dochtertje van school heb gehaald, is ze zoveel leuker en liever weer geworden. Wat is 4 dgn nu op zijn leven? en als hij die mag beleven ZONDER stress, dan zou ik daarvoor gaan. Succes

Ik ken de situatie niet en ben daarom niet in staat uitleg te geven. Wel weet ik,dat er veel waars schuilt in het gezegde; Waar er 2 kijven, hebben er 2 schuld. En weet je, 4 weken is zo voorbij. Probeer het toch uit te praten, of laat ze elkaar anders negeren.

praat erover met het hoofd van school en vraag of je kind de dagen dat de "slechte" juf lesgeeft misschien in een andere klas mag zitten waar hij een werkje kan maken waar hij bijna tot geen hulp bij nodig heeft Je kind zomaar thuishouden is geen goed idee lijkt mij

In de toekomst zal je zoon hier ook mee te maken hebben, het is een mooi leerproces. En met het oog op dat er verandering gaat komen is het beter vol te houden lijkt mij.

Bij thuishouden overtreedt U de leerplicht wet. Om problemen te voorkomen zult u OF uw kind formeel moeten ziekmelden (oorzaak stress is dan nog waar ook) OF zelf vast contact met de leerplichtambtenaar moeten zoeken en formeel de reden van thuisblijven aan de directeur van de school melden. Dit zal wel betekenen dat er mogelijk een andere school gezocht moet gaan worden (van de leerplicht ambtenaar)...wat voorbarig is als dat ene probleem door vervanging van de leerkracht eigenlijk maar tijdelijk is. Nu de vraag: Als de juf binnenkort op school vervangen wordt is inderdaad de makkelijkste weg om het kind die dagen ziek te melden (denk er wel aan dat ie dan thuis moet bijblijven met de leerstof en opdrachtjes). Per slot geeft school al aan dat de juf niet voldoet en ik vind het onredelijk dat een kind daardoor zo erg geraakt wordt. Ik hoop dat de school er ook zo over denkt. Als er meer kinderen dit soort problemen met die juf hebben is er nog de optie om de ouders te organiseren en op de dagen dat die juf werkt botweg de hele klas zich laten ziekmelden. Vraagt wel medewerking van de andere ouders natuurlijk. Toegevoegd na 18 minuten: Ik zie nu je toevoeging...zolang je kind nog geen 5 jaar is blijft de leerplicht ambtenaar buiten zicht. eerste deel van mijn antwoord is derhalve nu niet relevant.

Dat is altijd een moeilijk probleem: onderwijzers/onderwijzeressen die niet geschikt zijn voor het vak. Je moet het er wel mee doen! Alternatief is een andere school, maar da's een hele stap en gezien de vervanging die aanstaande is, misschien niet nodig. Het is goed dat je de juf aangesproken hebt, want dan weet ze in ieder geval dat ze 'kritisch gevolgd wordt'. Aan je zoontje zou ik min of meer vertellen dat de juf haar best gaat doen en 'dat 't allemaal niet zo erg is'. Ook al is misschien geen van beide het geval. Leren relativeren is óók een houding die aangeleerd moet worden. Hou nog even vol, tenzij het te gek wordt.

Je hebt het over een kind van 4 jaar. Die is dus eigenlijk nog niet leerplichtig. Ik denk dat wanneer je je kind naar deze juf toe laat gaan hij/zij er een levenslang trauma aan over kan houden en wees eerlijk het is met 4 weken opgelost. Dus waar hebben we het over. Ik weet zelf wat het is om een vreselijke juf te hebben. Ik moest dagelijks nablijven om rechtshandig te worden. Het is " gelukt" ik ben rechtshandig maar voor mijn leven lang gedesorienteerd in links en rechts. Dit is maar een voorbeeld van wat het met een kind kan doen, maar als een kind bijna een paniekaanval krijgt dat die weer naar die juf moet, nou dan is er meer gebeurd dan dat jij schrijft. Lekker thuishouden. In het belang van het kind Toegevoegd na 1 minuut: Nu ik het even nalees, ik schrijf rechtshandig, voor de rest ben ik hartstikke links.

Ha, die Angel2010; Zonder de incidenten die je noemt te kennen is er natuurlijk moeilijk over te oordelen, al vraag ik me af wat de ernst van een conflict tussen een kleuterjuf en een kind van vier kan zijn. Los daarvan zou ik er zelf vanuit gaan dat het niet aan het kind is om te bepalen wie er wel en niet zijn juf mag zijn en het gewoon naar school laten gaan.

Klinkt echt als iets waar je vreselijk mee kan zitten en tegen op kan kijken. Ook jij als ouder. Als zo'n klein ventje al aangeeft iets niet leuk te vinden lijkt mij dat er inderdaad iets mis. Ik weet niet op welke gronden er problemen en incidenten voorkomen, maar ik zou er niet voor weglopen. Tenzij het echt te erg is. Vind het erg moeilijk om hierin te adviseren. Je heb het al met mensen van school besproken dus het is bekent. Ik zou hem (als je het echt niet vertrouwt) niet naar school laten gaan, maar ook niet weglopen voor het conflict. Ik zou de reden gewoon opgeven bij school en blijven praten over de situatie.

Je zou kunnen vragen of je achter in de klas mag zitten op de dagen dat de bewuste juf er is. Dat zal je zoontje rust geven en de juf alert maken op haar doen en laten. Als jij goede reden hebt om deze juf niet te vertrouwen en de directie hiervan op de hoogte is dan lijkt mij dat een prima oplossing.

4 jaar? Dan zou ik hem inderdaad gewoon thuis houden voor die paar weken. Als je kind ouder is en het gebeurt weer, leer hem dan dat hij ook moet omgaan met mensen waar hij het niet goed mee kan vinden.. Dit gaat in zijn leven nog veel vaker voorkomen! Maar op zo'n jonge leeftijd heeft dat nog helemaal geen zin.. Gewoon thuis houden..

Leg het probleem bij school neer. Zij zijn verplicht voor een veilige leeromgeving te zorgen. Als de directie aangeeft hard op zoek te zijn naar een geschiktere juf, zeggen ze zelf al dat het geen gezonde klassikale situatie betreft. Misschien heeft de directeur een oplossing? Zo is je kind de dupe. Blijven praten, kom op voor je kind. Het eerdere antwoord om je kind voor die vrijdag bij een andere klas te plaatsen, kan een optie zijn, als je kind het er zelf mee eens is. Ineens een andere klas kan ook heel onveilig zijn! Hele lastige situatie, veel succes gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100