Waarom moeten op veel internaten de wat oudere internen net zo vroeg naar bed als de jongeren?

De zoon van mijn vriendin is bijna 18 en moet daar al om half 9 op de kamer zijn en om uiterlijk 9 uur in bed liggen. Bij straf een uur eerder zelfs. Voor een 13 of 14-jarige vind ik dit nog wel reëel, maar toch niet voor een 18-jarige?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja ik vind dat ook wel een beetje gek ja maar ik denk om jaloezie te voorkomen

om verwarring en jaloezie te voorkomen.

Dat lijkt mij puur gemakzucht van de internaatleiding, het geeft rommelige situaties als de leerlingen op verschillende tijden naar bed moeten en er kan ruzie van komen. Verder is er lang lawaai als iedereen op een andere tijd naar bed gaat. Net als binnen gezinnen. Dus wordt voor het gemak maar het hele internaat op de zelfde tijd in bed geschoven. Wat doet een man van 18 trouwens op een internaat? Wordt het niet eens hoog tijd voor de echte grote mensenwereld? Of is hij moeilijk opvoedbaar? Mijn ervaring is dat kinderen die tijdens hun tienerjaren zo kort gehouden worden, daarna alleen maar erger uit de bocht vliegen.

De 12 internaten waar ik ervaring mee heb werken niet zo, je stelling klopt dus niet.

Waarom het op dat internaat zo'n regeling is, begrijp ik niet. De internaten die ik heb opgezocht hebben wel verschillende bedtijd uren. Zie hieronder:

Bronnen:
http://www.internaat-edegem.be/index.php?o...
http://www.internaathoftenbos.be/dagindeli...

Ik vind het meer te maken hebben met machtspositie, ze proberen je `te leren' wat je in de volwassen wereld moet kunnen maar tegelijkertijd houden je ze je erin tegen. Je moet vroeg naar bed en alles word als het ware voor je beslist. Ze zullen het vast allemaal goed bedoelen maar het werkt vaak averechts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100