kan ik meekijken met mijn zoons computer?

beste, ik wil meekijken met wat mijn zoon allemaal op internet doet.
Kan ik misschien meekijken op zijn computer zonder dat hij dat in de gaten heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij er niet is in de internet geschidenis Kijken

Bij ons op school hebben ze net support dan kan je meekijken en ook scherm blokken

Beste nino543210, deze vraag kan iedereen stellen in het huisgezin. Een goed opgevoed kind regeert zichzelf. Wat u wilt is een inbreuk op zijn privacy. Het beste is om ,,parental control,, te downloaden. Of anders ,,ouderlijk toezicht,, van Microsoft. Met bovenstaande 2 kunt u instellen wat wel of niet goed voor hem is. Besluit u desondanks het toch nodig te vinden om u op glad ijs te begeven door hem te controleren dan kunt u ,,TIGHTVNC,, downloaden. Daarmee kunt u zelfs zijn pc/laptop besturen en meekijken over zijn schouder terwijl hij met de pc/laptop bezig is. Bedenk wel dat u niets met die informatie kunt doen zonder dat hij erachter komt. Wilt u het echt wel weten waar hij mee bezig is? Waren uw ouders ook zulke control freaks? Bedenk dat als de waarheid aan het licht komt met uw daad u nooit meer het vertrouwen kunt genieten van uw kind. En welke computer is er daarna aan de beurt. TIGHTVNC MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.

Het surfgedrag controleren kan je door Parent control te installeren. Maar dat wordt eigenlijk alleen gedaan bij kinderen. Als je zoon al wat ouder is, zou ik dat toch niet meer doen. Je moet hem ook een beetje vertrouwen. Tenslotte, als hij bij vrienden op bezoek is, weet je ook niet op welke site zij zitten.

Ik lees een hoop antwoorden, waarin deze mevrouw wordt tegengehouden dit te doen. Ik zelf vind ook dat je als ouder je kind (afhangend van de leeftijd) zijn privacy op de computer moet geven, maar niemand van ons weet waarom zij dit wil doen.. Er wordt dan ook niet gevraagd "Is het een goed idee als... / Mag ik meekijken.." Nee, ze vraagt alleen hoe dit kan, dus neem ik aan dat ze hier een hele goede reden voor heeft. Als je wilt kijken op welke websites je zoon heeft gezeten, kun je dit doen door in de internet instellingen te kijken en te klikken op 'geschiedenis'. Een echt programmatje waarmee je, zoals je vraagt, echt kan meekijken is TightVNC. Deze kun je hier downloaden: http://www.tightvnc.com/download.html Je voert in het programma het IP adres in, op het moment dat je verbinding maakt met zijn PC kun je meekijken met je zoon alsof je zelf achter de PC zit. Ook is iets genaamd 'Logmein'. Dan kun je via je browser de computer van je zoon meekijken (en besturen), d.m.v. Java. https://secure.logmein.com/home.asp?lang=en De eerstgenoemde is dus wel het best. Ik wil met mijn antwoord dus zeker niet zeggen dat ik het goed keur, maar alleen antwoord geven op de gestelde vraag.. :)

op www.join.me kan je dat via internet doen!

Met VNC kom je een eind, maar het laatste zinsdeel doet me vermoeden dat je dit niet ongemerkt gaat lukken. Besef je de consequenties ook als hij er achter komt dat je hem bespioneert?

Je hebt al een aantal tips om "stiekem" te kijken, ik probeer je er één aan te smeren om het openlijk te doen. Er staat helaas niet bij hoe oud het kind is maar kinderen zijn echt niet "zomaar" te vertrouwen. Dat komt niet omdat ze zo slecht zijn maar omdat ze bepaalde situaties verkeerd inschatten en daardoor onbedoeld domme dingen kunnen doen, evt opgestookt door "handige" vriendjes. Als je zoon 17 is denk ik niet dat mijn advies nog zinvol is maar als hij bijv 12 is zou ik regelmatig met hem praten over wat hij zoal doet op de computer en hem ook vragen je eens iets te laten zien. VRAAG gewoon of hij wel eens zoekt op rare dingen (of vraag letterlijk waar je voor vreest) en kijk naar zijn reactie. Vervolgens zou ik toch eerlijk zeggen dat ook JIJ even op zijn computer wilt kijken, gewoon om te checken dat er niks geks gebeurt. Als hij 10 jaar is of jonger zou ik WEL zeggen dat ik even op zijn computer wil kijken maar hem niet laten zien wat ik dan doe, maar ik zou het wel zeggen. Dan zie je vaak al aan de reactie of hij daar vrees voor heeft of niet. Uiteindelijk moet er natuurlijk vertrouwen zijn maar dat moet ook kunnen groeien. Je bergt toch ook de lucifers weg voor een 5 jarige? Niet omdat er geen vertrouwen is maar omdat je er (nog) niet op kunt rekenen dat een 5 jarige de juiste beslissing neemt (nl afblijven) als hij ze per ongeluk vindt). Datzelfde kan een groter kind op internet overkomen.

ik ben zelf een kind en ik vind het ook niet goed als mijn moeder of vader meekijken! geloof er gewoon in dat als je aan je zoon vertelt wat hij wel en niet mag, dat hij naar je luistert. ik luister ook naar wat mijn moeder me vraagt.

Bronnen:
hij luistert of hij/jij vraagt teveel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100