Veel ruzie met mijn ouders, hoe houd dit op?

Niet dat ik niet alles heb wat ik nodig heb maar meer van die ruzies, ik ben nu 13 en ze vinden me te jong om met vriendinnen de stad in te gaan, of ik mag ook niet naar fris ( jongere disco) en vaak dan vallen ze me lastig met heel veel en dan doe ik het bijf wel maar mn ouders dringen zo op dat ik er gek van wordt. Over school zeuren ze ook de hele tijd terwijl ik meestal een B heb das tussen een 7 en 8 en als ik een C haal tussen een 5 en 6 dan beginnen ze te zeuren vaak gaan onze ruzies over vrijheid dat ze me teveel vasthouden en ik heb gewoon geen zin meer en mijn moeder zei net; wil je naar een internaat ofz op dit moment zou ik dan niks liever willen, ze zitten me zo op de nek dat ik soms wenste dat ik nooit geboren was, zo een rot gevoel geven ze me.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles vergeven.. Het zijn je ouders ze kunnen alles zeggen en doen.. Respect geven aan je ouders is het aller mooiste

Je moet ophouden met mekkeren over meer vrjiheid,en gewoon naar je moeder luisteren. Dat je moeder jou steeds op je nek zit,heeft alles met jou te maken.en niets met jouw moeder. Zeg maar tegen je moeder dat ze een hele wijze vrouw is ! ,maar dat haar dochter een eigenwijze snotneus is die alleen maar kan zeuren.

Je moet ophouden met mekkeren over meer vrijheid,en gewoon naar je moeder luisteren. Dat je moeder jou steeds op je nek zit,heeft alles met jou te maken.en niets met jouw moeder. Zeg maar tegen je moeder dat ze een hele wijze vrouw is !

Welkom in de puberteit vs. ouders die niet zo goed weten hoe ze ermee om moeten gaan. Laat me raden, jij bent de oudste? Of enig kind? Nou, het is in ieder geval heel natuurlijk dat je ouders zo beschermend en bezorgd over jou doen. Wat alleen maar avérechts werkt natuurlijk! Want jij wil juist je vrijheid, nou ik geef je groot gelijk. Jij bent zover om wat meer te gaan ontdekken, meer je eigen pad te gaan. Lol te maken met je vriendinnen. Kan ik me heel goed voorstellen. Maar bedenk wel, 13 is jong om alleen met vriendinnen de stad in te gaan. Niet om jou nou te benadelen ofzo helemaal niet! Maar als er iemand kwaad zou willen zijn jullie een mooi doelwit. Als je dalijk 15/16 jaar bent, heb je waarschijnlijk al veel meer vrijheid. En bezit je ook wat meer verantwoordelijkheidsgevoel. Accepteer dat ze je nog even thuis willen houden, ze doen het echt uit liefde en zorg voor jou. (Ook al geloof je dat soms niet!) Wat school betreft vind ik dat een 7 en een 8 uitstekende punten zijn. En je kunt niet altijd overal even goed in zijn dus een 5je of een 6je ergens tussendoor lijkt mij geen probleem. Dat moeten ze ook van jou accepteren. Waren ze zelf altijd zo perfect? Hadden zij altijd 7's? Ik durf je wel te vertellen, dat dit heus niet de laatste ruzies zullen zijn geweest. Maar ruzie maken is gezond. En vooral het goedmaken. Daarvan kom je dichter bij elkaar. Heel raar proces, soms moet er iets vooraf gebeuren voordat je de volgende stap bereikt. Maar praat ook regelmatig met je ouders daarover, zonder een ruzie sfeer. Gewoon ontspannen en vooral redelijk blijven. Blijf bij het onderwerp en vertel echt hoe jij je erover voelt. En dat jij het nu even wilt vertellen, zonder dat ze onderbreken en dat het belangrijk voor jou is dat ze daar ook naar luisteren op dat moment! Dan kunnen ze later hun mening geven! Succes ermee, laat ze een beetje heel he ;) ze bedoelen het goed. En kan me wel voorstellen dat ze af en toe wel met de handen in het haar zitten. Het belangrijkste is dat je niet vergeet van ze te houden! Ze willen waarschijnlijk alleen maar het beste voor jou, al kunnen ze dat niet afdwingen!

Probeer het ook eens van de kant van je ouders te bekijken. Een kind is het aller, aller belangrijkste in hun leven, ook al denk jij misschien anders. Het loslaten van je kind is ook al weer een van de moeilijkste opdrachten in het leven. Daar moeten ouders na toe werken, dat gaat niet van de een op de andere dag. Maar ik begrijp het.... je vriendinnen mogen "allemaal" wel, en jij niet! En wees eerlijk, écht veilig is het niet meer, lees maar de krant, check het net, kijk naar het nieuws. Een mensenleven, ook die van een 13 jarig meisje is nog maar weinig waard. Loverboys, ghb, geweld, bedreiging, drugs en andere shit liggen op de loer. Ik snap dat dat soort dingen jou écht niet zullen overkomen, jij kijkt wel uit! Maar vergeet dan niet dat je niet overal de controle over hebt, sommige dingen gebeuren je gewoon. Okay, ik heb al gezien dat het antwoord dat je wilt horen hier niet tussen staat.... ;-) en iedereen maakt dit soort dingen mee. Het is al eerder genoemd, zoiets heet pubertijd... tegenstijdige belangen dochter/ouders, en daar zul je doorheen moeten! Probeer in ieder geval altijd voor ogen te houden dat je ouders het uit liefde doen, uit liefde voor jou en de angst dat jou iets zal overkomen, blijf redelijk en vooral.... praat met elkaar! succes en sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100