Mag iemand zijn dochter straffen zonder uitleg?

Oke, het is bijna kerst, dus ik zal mijn vraag die ik al lang van deze site had weggehaald opnieuw stellen, want ben toch wel benieuwd hoe de mensen hierover denken, er komen namelijk ook altijd weer mensen bij goeievraag. Toen ik 11 was besloot mijn vader me op kerstavond eens even hard te gaan straffen zonder dat ik wist waarvoor. De vraag die ik hier stelde was of mijn vader dit mocht doen zonder mij te vertellen waar hij dat voor deed. Hij heeft mij die avond weer zitten bangmaken, opfokken, vernederen en zielig zitten janken dat hij maar twee onderbroeken had omdat wij kinderen zoveel geld kosten, ik vermeldde hierbij dat hij voor meijers per maand rook en dronk. Hierop noemde iemand mijn vader een Spartaanse held die zelfs het hebben van veel onderbroeken opofferd in zijn liefde voor zijn kinderen, diegene was doodserieus, verder kreeg ik allemaal antwoorden dat vaders hun dochters best wel hard mogen straffen zonder enige vorm van uitleg waar je het aan verdiend hebt omdat kinderen dat zelf moeten weten. Om dit te kunnen doen hield hij mij thuis terwijl de rest van het gezin naar mijn familie ging. Eigenlijk vermoed ik dat hij gewoon een excuus zocht om zelf niet mee te hoeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk mag dat niet, dit is mishandeling. Als je straft dan moet je dochter (ik heb er 4 ) toch tenminste weten waarvoor. Je vader is een zielig figuur die uit zijn ouderlijke macht gezet zou moeten worden.

Hij mag je straffen zonder antwoord, Maar als je er naar vraagt vind ik wel dat hij eerlijk & oprecht antwoord moet geven op jou vraag!

hij mag je straffen als dat nodig is, maar hij moet er wel een goede reden voor hebben, en heb jij recht om te weten waarvoor. dat onderbroeken verhaal is natuurlijk bull shit, daar moeten ze hem voor straffen. degene die hem een spartaanse held noem, zal z,n drinken broertje wel wezen, die helpen elkaar wel. hij zocht misschien wel een excuus om niet naar de familie te hoeven omdat daar misschien niet, of genoeg werd geschonken. zulke mensen zijn geen kinderen waard, en rijp voor een kliniek, afkicken op eigen kosten, en op sparteense wijze. wat een zielig figuur, te maf voor woorden. sterkte.

Ga naar de kinderbescherming, via huisarts of andere volwassene die je vertrouwt!

Dat mag iemand, maar dit is wel heel onzinnig. Als hij het vaker doet moet je de kindertelefoon eens bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100