waarom plast mijn kind van bijna 5 opeens weer in zijn broek

mijn kind is nu al 2jaar overdag zindelijk en 's nachts sinds een jaar.
maar nu opeens plast hij overdag weer in zijn broek sinds een week.
er zijn naar mijn weten geen rare dingen gebeurd en mijn kind zegt niet te weten waarom hij dit doet of hij wil het gewoon niet zeggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms hebben kinderen die al wel zindelijk zijn een terugval en gaan opeens weer in hun broek plassen of willen weer een luier om. Dat kan een lichamelijke oorzaak hebben zoals bijvoorbeeld een blaasontsteking. Maar veel vaker is de oorzaak niet lichamelijk. Oorzaken als spanning of stress, een ingrijpende gebeurtenis zoals de komst van een broertje of zusje of voor het eerst naar school, ziekte, spanningen in het gezin of op de creche, kunnen ervoor zorgen dat je kind opeens weer veel ongelukjes heeft. Probeer de oorzaak te achterhalen en bedenk hoe je eventueel verandering in de situatie kan brengen. Geef je kind op een positieve manier aandacht maar besteed niet te veel aandacht aan de zindelijkheid(sproblemen) zelf. Blijf zelf vooral rustig en raak niet gefrustreerd, hiermee leg je alleen maar extra druk op het kind. Meestal gaat zo'n fase vanzelf weer over. Beloon je kind als het wel goed gaat.

Bronnen:
http://www.allesoverkinderen.nl/ne_zindeli...

Misschien een vraag om aandacht of hij wil weer klein zijn en jou weer als zijn moeder van toen. Hij voelt zich misschien al ouder worden en zou dit liever niet willen.

Praat eens op school hoe het gaat. Misschien hebben ze daar wat gemerkt of is er een conflictje geweest. Is hij op school ook nat? Ik zou dit wel serieus nemen, zeker als hij al droog is geweest is dit een beetje vreemd.

Is er misschien een belangrijke gebeurtenis op korte termijn. Een feest wellicht, begin december, dat veel spanning en emoties met zich meebrengt? Het komt vaker voor dat kinderen in de periode voor sinterklaas een terugval te zien geven.

Bronnen:
http://www.bedplassen.org/docs/?nav=32

Sinterklaas is op komst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100