ik heb gehoord dat een baby zich niet kan verslikken tot 6 maand is dat zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Baby's kunnen tegelijkertijd drinken en ademhalen. Dat vind ik verdomd knap maar ze kunnen zich wel degelijk verslikken als ze die vaardigheid even vergeten omdat ze te gulzig zijn of iets dergelijks. Dan is zo'n luchtpijpje met de doorsnee van een rietje toch wel even eng, en wel letterlijk. Maar meestal gaat het gelukkig wel goed. Leg je baby schuin voorover op schoot, op je hand en laat het gewoon uitproesten. Als het wurm bijgekomen is af en toe een pauze inlassen bij het voeden.

Die van ons deed dat wel eens hoor. Nooit ernstig, maar het kwam voor.

Dat klopt idd. zo kunnen babies dus drinken en ademhalen tegelijk, probee rjij maar eens, dat gaat niet.

Baby's kunnen zich absoluut wel verslikken. Zeker als er teveel melk binnenkomt dan ze kunnen wegwerken. Het is dan goed om eerst wat te kolven (zodat de ergste druk er af is zeg maar) Daarnaast kan hij zich verslikken als hij niet goed oplet )om zich heen aan het kijken is) Als je kindje zich vaak verslikt is het goed om verschillende houdingen te proberen bij het voeden.

ja dat kan zeker wel, als mijn zoontje echt dorst had en veel te snel wou drinken dan verslikte hij zich wel eens een beetje.

Dit is niet waar. Onze jongste heeft zich verslikt toen ie een paar dagen oud was. Het was zo ernstig dat ik 112 moest bellen. Ze kunnen zich dus wel degelijk verslikken.

baby`s hebben door hun vorm van gezicht (bolle wangen) inderdaad de mogelijkheid om te eten en te ademen in dezelfde tijd. Uiteraard kunnen ze zich dan nog wel eens verslikken hoor. Wanneer de (bolle) wangen verdwijnen kunnen ze deze vaardigheid niet meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100