Kun je verslaafd zijn aan leren?

je kan makkelijk verslaafd raken aan computer of games maar leren? Kun je daar verslaafd aan raken>?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan wat je onder verslaaft verstaat. Ik ben van mening dat je verslaaft bent als je niet zonder iets kan. Indien je iedere dag leert en je doet dit meerdere uren per dag. vind ik niet dat je verslaafd bent. Wanneer je echter niet zonder het leren kunt en perse iedere dag de boeken in wilt dank vindt ik dat je verslaaft bent. Dit kan voorkomen omdat sommige mensen het zo leuk vinden om te leren dat ze er niet mee willen stoppen en een boek pakken zodra ze de mogelijkheid hebben. Ook kan iemand verslaaft zijn aan leren uit angst. Bijvoorbeeld een extreme angst om slechte punten te halen of angst voor ontwetendheid.

Volgens mij niet direct aan het leren. Maar sommige mensen kunnen zo slecht tegen slechte resultaten dat ze zichzelf volledig inzetten om een optimaal resultaat te halen en zo dus andere dingen wegcijferen.

geen idee. misschien! in onze klas zit er iemand die geen hobby's heeft, maar in plaats daarvan elke dag zo'n 5 à 6 uur leert! echt ni normaal...

ik denk dat je overal wel verslaafd aan kan raken, alleen aan sommige dingen sneller dan andere

Tuurlijk kan dat, als jij dat toelaat kun je van alle dingen verslaafd raken, dus ook van leren. Wel moet je jezelf afvragen, wanneer ben ik verslaafd? Iedereen heeft voor zichzelf een andere grens en daarom is verslaving niet te generaliseren.

Je kunt de enorme drang hebben, om veel informatie tot je te nemen. Meestal worden dat "boekenwurmen' of "nerds" in het engels genoemd. Een verslaving is iets, waar je afhankelijk van wordt, en wat je normale functioneren dusdanig beinvloed, dat je niet normaal door het leven kunt. In het geval van drugs, zit daar ook nog lichamelijke afhankelijkheid aan vast. Dus het werkelijke antwoord is nee. Je kunt niet verslaafd raken aan leren. Maar de drang om te leren kan wel groot zijn. Toegevoegd na 52 seconden: Hier kan je nog eens nalezen wat de definitie is van "verslaving". Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, linkje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Verslaving

nee want het heeft geen verslaavende stoffen

ja dat kan, als je op deze manier je prestatie wil blijven verbeteren en steeds verder wil komen doe je hetzelfde als met een andere game. alleen leer je hier andere handigheden om een level hoger te komen. aan leren kan je dus verslaafd zijn. het is maar net waar je belangen liggen en je interesses om prestatie verbeterend bezig te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100