Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan men na een epileptische aanval slechter zicht krijgen?

onze zoon heeft waarschijnlijk een zware epileptische aanval gehad maar klaagt al 4 dagen over slecht zicht in zijn rechteroog.wie kan ons vertellen of dit mogelijk is en wat de oorzaak is en of het vanzelf over gaat

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Kinderen
4.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, dat kan absoluut. Ik ken een jongen van 8 met een epileptische aandoening (Landau Kleffner) Hij heeft met name 's nachts veel epileptische aanvalletjes, maar vorig jaar heeft hij een langdurige status epilepticus gehad. Door die status is zijn taal erg achteruit gegaan, maar ook zijn zicht, zijn gezichtsveld is beperkt tot 1cm2. Nou is dat natuurlijk heel extreem, de status heeft uren geduurd en er is sprake van hersenweefselverlies, waardoor er ook geen vooruitzicht is op herstel. Wanneer er geen hersenweefsel verloren is gegaan, is de kans op herstel veel groter.
Maar het kan dus in ieder geval wel, al hoeft het bij jouw zoon natuurlijk niet het geval te zijn.
Dan nog een advies, dat ik eigenlijk vooral geef omdat de moeder van deze jongen er erg op hamert, als ervaringsdeskundige: als een kind met epilepsie een problemen op het gebied van taal heeft (woordvinding, uitspraak, maar ook andere), dring dan asjeblieft aan op een slaap-EEG. Landau-Kleffner is een relatief onbekende aandoening, die ook door artsen vaak over het hoofd wordt gezien. Er is een duidelijke relatie tussen Landau-Kleffer en taalproblemen, en het kan worden vastgesteld als blijkt dat er veel aanvallen tijdens de slaap zijn. Voor de medicatie is het heel belangrijk als het goed, en zo vroeg mogelijk wordt vastgesteld.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

De enige die dat kan vertellen is de oogarts. waarom maak je daar geen afspraak?
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Misschien eerder een vraag voor de neuroloog? Is ie daar nog niet onder de behandeling, dan eerst naar de huisarts. Die kan eventueel ook nog doorverwijzen naar een neuroloog en/of oogarts.
anneliez
12 jaar geleden
ja neuroloog is verstandiger bij nader inzien
Ben geen expert, (arts).
Heb alleen hele nare dingen van dichtbij meegenmaakt.

Volgens mij is het zo dat een zo'n aanval (wat neerkomt als een soort kortsluiting in de hersenen) in sommige gevallen op bepaalde plekken in de hersenen waar zich de kortsluiting voordoet, schade kan veroorzaken.

Dit zou in het visuele gebied kunnen zijn geweest.

Nu is het wel zo dat sommige heftige aanvallen gepaard gaan met fysieke uitingen wat misschien ook oorzaak zou kunnen zijn voor afgenomen visie?

Ik zou zeggen: even bij de huisart langs, die kan eventueel doorverwijzen.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Misschien komt het slecht zicht niet door de epileptische aanval zelf.
Je zoon moet wellicht nu medicijnen nemen om volgende aanvallen te voorkomen.
Sommige van die medicijnen hebben als bijwerking wazig, slecht zicht.
Op de website hieronder vind je meer informatie om eventueel met zijn arts te bespreken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding