Waarom heeft mijn zoon altijd warme handen, ook al loopt hij met 10 graden vorst zonder handschoenen buiten?Zijn net 2 straalkacheltjes!

Maar zijn wel zijn voeten ijskoud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij heeft een uitstekende doorbloeding en wellicht een hele mooie bloeddruk. De een heeft betere vaten dan de ander. Ik heb zelf ook altijd warme handen en een prima vatenstelsel. Iets om dankbaar voor te zijn. Mensen die dat hebben , hebben het ook niet vaak te koud of te warrm. Als voeten te koud zijn kan het zijn dat de schoenen knellen of er een andere doorbloedingstoornis is. Omdat de handen dichter bij het hart zitten dan de voeten en het hoogteverschil tussen hart en voeten groot is, kunnen beide verschijnselen zich tegelijk voor doen. Koude voeten omhoog brengen , schoenen uit, dan zal ook dat snel weer in orde zijn.

Dit hebben de meeste kinderen. Misschien omdat ze altijd aktief zijn en hun handen altijd in beweging zijn. Veel bewegen betekent veel doorbloeding.De voeten kunnen niet zoveel bewegen, want in de schoenen kunnen ze geen kant op.

Dat is een gezonde jongen... Ik zeg tegen mijn kinderen, neem bezit van je lichaam, bevolk het... Dan worden de handen en voeten minder snel koud... Dus kom tot je grens, lichaamsgrens... Veel kinderen doen dat al automatisch... Je zoon is er een voorbeeld van... en kennelijk kan hij dat met handen wel en voeten niet...

ik heb gehoord dat het komt doordat er niet genoeg bloed gepompt kan worden daarom gaat het naar delen die het nodig hebben(hersenen)en minder naar delen die het minder nodig hebben Warme handen en koude voeten is een veelvoorkomende klacht en heeft een aantal goed bekende oorzaken, van klein en onschuldig tot ernstiger waarvoor u de huisarts dient te bezoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100