Is dit een kinderziekte ?

Mijn zoontje heeft in zijn nek allemaal hele kleine rode pukkeltjes,
je ze ze niet echt voelen. echt piepklein. nu komt het ook een beetje in zijn hals en een heel klein beetje op zijn voorhoofd.
hij heeft er verder geen last van, het jeukt ook niet.


Komt iemand dit bekend voor ? is dit een bekende kinderziekte ?

Toegevoegd na 2 minuten:
Hij is verder niet ziek, of anders dan anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft hij de laatste tijd wat meer getranspireerd en zit het op een plek waar een huidplooi ontstaat? Het kan iritatie zijn als het rode bultjes zijn. Laat er even een arts naar kijken. Hef de onzekerheid op. Succes.

Als je het niet vertrouwd kun je altijd even langs de huisarts gaan.

Hen kan het begin van waterpokken zijn. Maar neem geen risico en ga even naar de huisarts!

Klinkt op zich wel als een kinderziekte. Daar zijn ze ook niet altijd ziek van, is mijn ervaring. In onderstaande link zie je een paar omschrijvingen van kinderziektes met vlekjes. Ik ben trouwens ook al eens met mijn zoontje naar de huisarts geweest met iets dat zo'n vlekjesziekte zou kunnen zijn maar dat ik toch niet helemaal kon thuisbrengen. De huisarts zei: Het is een of ander virus, maar het is geen bekende kinderziekte. Laten we het maar de zevende ziekte noemen, en het gaat vanzelf weer over. En dat was ook zo.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Het kan zijn dat het jongetje het een beetje warm heeft en transpireerd. Opzich kan het geen kwaad, mijn dochter krijgt ook weleens rooie vlekjes omdat ze het warm heeft

Gewoonlijk gaat een kinderziekte toch wel gepaard met wat koorts (soms hoge) en verkoudheid. Het kan een allergische reactie zijn of een virale besmetting. Soms is het zelfs voor huisartsen moeilijk om een diagnose te stellen.

misschien zijn het waterwratjes. ben van de week met mijn zoontje naar de dokter geweest. hij is verder ook niet ziek en heeft er geen last van. het is echter wel besmettelijk. het kan dus een kinderziekte zijn maar omdat er tig soorten pukkeltjes, plekjes, vlekjes en bultjes bestaan is een bezoekje aan de huisarts wel zo verstandig.

Rook je? Dan kan het hier aan liggen. Zo niet, misschien is je kind bang, heeft hooikoorts, allergische reactie op kleding, eten... Als het echt niet oké is, is het goed om naar de huisarts te gaan.

Het kan zijn dat je zoontje allergisch is voor iets, zonder dat je het weet. Heeft hij bijvoorbeeld recent iets anders gegeten of gedronken dan wat hij normaal eet en drinkt? Ik zeg dit omdat ik dit ooit ook gehad heb. Allemaal rode vlekken (soort blaasjes) over mijn hele lijf die niet jeukten of pijn deden. Ik had verder nergens last van. Kwam er na lang piekeren achter dat ik allergisch was voor inktvis (wat ik de vorige avond gegeten had, voor het eerst van mijn leven). Daarna nooit meer zoiets gehad (inktvis raak ik sindsdien ook nooit meer aan). Of gebruik je ineens andere zeep, shampoo, wasmiddel, wasverzachter?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100