Waarom zit er kalk in bordeauxe pap?
Bordeauxe pap is kopersulfaat en kalk, en word bijvoorbeeld gebruikt in de fruitteelt.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Natuur- & Scheikunde. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Bordeauxe pap is kopersulfaat en kalk, en word bijvoorbeeld gebruikt in de fruitteelt.
ΔG = -RT ln K
Met deze formule is de K uit te rekenen als de G gegeven is.
R: gasconstante (8.314 J mol-1 K-1)
T: temperatuur in K
K: evenwichtsconstante (-)
De K kan verschillende waardes hebben als;
2 * 10^-6;
1 *10^-86;
8 * 10^3).
Maar waar komen de getallen 2, 1 en 8 vandaan.
Kunnen die op een bepaalde manier berekend worden?
Alvast bedantk!
Dus stel je moet een kernreactievergelijking opstellen van een splijting van U-235 waarbij Sr-90 vrijkomt, 2 neutronen en een andere element. Ik dacht dat je het zo moet doen:
U-235 + n --> U-236 -> Sr-90 + 2 n + ?
? is dan Xe-144
Maar stel dat er nergens staat dat U-235 eerst een neutron inneemt, moet je het dan nog steeds zo doen of moet het zo:
U-235 --> Sr-90 + 2 n + ?
? is dan Xe-143
Weet iemand dus of je altijd eerst naar U-236 moet?
Een balletje drijft altijd in het water, maar blijft het ook drijven als je er kokende olijfolie (of andere olie) in laat vallen? en waarom is dat dan zo?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing