Waarom de "rare" molecuulformule voor azijnzuur
Azijnzuur (CH3COOH) kan toch veel makkelijker geschreven geworden als (C2H4O2) waarom gebruiken we dan de eerste? Alleen gemakzucht, of heeft het nog een reden?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Natuur- & Scheikunde. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Azijnzuur (CH3COOH) kan toch veel makkelijker geschreven geworden als (C2H4O2) waarom gebruiken we dan de eerste? Alleen gemakzucht, of heeft het nog een reden?
de vraag is duidelijk hoop ik, anders laat je maar een reactie achter.
mrboonen
Ja ik weet dat ze bij Celsius van het kookpunt van water uit gingen, Maar het is toch mogelijk dat ze er iets naast zitten?
Mijn natuurkunde leraar heeft ooit uitgelegd dat bij elektriciteit de elektronen gaan stromen en dat dit elektriciteit is.
Maar hoe weet een elektron dat de stekker in het stopcontact is gestoken? Hij draait rustig zijn rondjes om een atoom en plots gaat hij een draad in? Hoe werkt dit?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing