Is de verhigong van de waterspiegel ook te danken aan de hoeveelheid schepen in het water?

Schepen verplaatsen water. Zou hierdoor de waterspiegel verhoogd kunnen worden of is dit te weinig om er iets van te merken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, en het geld het zelfde als je alle boten uit het water zal halen de zeespiegel daalt.

misschien een heel klein beetje maar de zee is zo groot dat het bijna niks uitmaakt mischien een milimeter

Neen, de waterspiegel zal niet stijgen of dalen bij meer of minder schepen. Schepen verplaatsen water en daar gaat het om.De zeeën en oceanen zijn geen zwembaden, de kustlijnen van de stranden lopen niet verticaal maar horizontaal. Alleen het wateroppervlak zal minimaal vergroten. De zeespiegel stijgt door de opwarming van het zeewater en het smelten van gletsjers en grote hoeveelheden landijs op Groenland en Antarctica. Hoe warmer zeewater wordt, hoe meer volume het inneemt. Elke graad die de oceanen warmer worden, zorgt voor bijna een meter stijging van de zeespiegel. http://www.greenpeace.nl/campaigns/schone-energie/het-probleem/De-gevolgen-van-klimaatverandering-/

Toegevoegd op 14 juni 2018 10:05: bron, tekst
Bronnen:
https://www.nu.nl/wetenschap/3526891/zeesp...
https://www.nu.nl/wetenschap/5311823/zeesp...
https://klimaatverandering.wordpress.com/c...

Ja, schattingen gaan uit van 6 micron (0,006 mm). Dat is dunner dan spinnenweb. De berekening is wat lastig omdat het oppervlakte van het water ook vergroot, maar de stijging is er, of de daling als je alle schepen uit het water zou halen. Daarnaast is het effect zo gering dat niemand die effect bespreekt, de stijging door smeltend ijs is veel veel hoger. Smeltend ijs en het uitzetten van water. En dat zijn effecten die door blijven gaan, zolang de volledige vloot aan schepen stabiel blijft en in het water blijft merk je helemaal niks van de stijging die het veroorzaakt. niemand die effect *dat effect --- Als je je dus afvraagt of het zinvol is om alle schepen uit het water te halen, dan is het antwoord nee, dat effect zal al binnen een dag opgeheven zijn door de stijging die veroorzaakt wordt door klimaatverandering. --- https://wikikids.nl/Wet_van_Archimedes De Wet van Archimedes is een beroemde natuurwet. Die houdt in dat wanneer een voorwerp in een vloeistof wordt ondergedompeld, dat voorwerp een opwaartse kracht ondervindt, die gelijk is aan het gewicht van de verplaatste vloeistof. Of, wat ook wel wordt gezegd, het voorwerp verliest schijnbaar zoveel aan gewicht, als de verplaatste vloeistof weegt. De wet geldt trouwens ook voor gassen. De beroemde Griekse uitvinder Archimedes bedacht deze wet toen hij in bad zat, en hij plotseling begreep hoe dit verschijnsel werkte. Bij die ontdekking zou hij "eureka!" hebben uitgeroepen, wat zoveel betekent als "ik snap het!". --- Als een effect bijzonder klein is, kan je nog niet ontkennen dat het effect bestaat. --- Het effect van alle schepen op de wereld er uit halen zou binnen 16 uur weer opgeheven zijn door de effecten van oa de opwarming van de aarde.

Toegevoegd op 17 juni 2018 22:07: tekst
Bronnen:
https://what-if.xkcd.com/33/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100