Is er wel eens iets uitgevonden om de uitwerpselen van een paard op te vangen?

Laten we eerlijk zijn ook paardenpoep is poep en kan heel irritant zijn ,bv op een fietspad.Soms rijden ze paard maar dan op het fietspad deel omdat het makkelijker is deels omdat het dan net niet anders kan.En dan is rijden op de fiets helemaal niet leuk want het is geen drolletje maar een hele berg en niet een berg nee bergen waar je omheen en tussendoor moet fietsen.
Is er weleens naar een oplossing gezocht en gevonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vroeger hadden ze soms een zak onder hun staart hangen als ze voor een kar waren gespannen. Meestal bij sjieke sjeesjes.

Jazeker, een zogenaamde 'paardenpoep-opvangzak'. Je hangt het aan je zadel en de paardenpoep wordt opgevangen zodra een paard zijn staart optilt. Een veelgebruikt type heet de 'SteedAppleCatcher’. Zie afbeelding en bron.

Bij een tuinderij moeten mensen er geld voor betalen want het is goed voor de rozen! Je kan het ook zelf opscheppen en tussen de rozen gooien of er een vlaggetje in zetten: voor de eerlijke vinder, voor de rozen. Nee serieus, leuke vraag hoor, het kunnen toch zulke bergen zijn. Ik stond er altijd met verbazing naar te kijken als het paard van de schillenboer aan het produceren was.

In grote steden waar die toeristenkoetsjes rondrijden, hebben paarden allemaal een poepopvangzak om. Misschien zou dat in Nederland ook moeten, op de openbare weg of fietspad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100