Waarom mag er geen beddegoed in de inzamelcontainer gedaan worden?

Bij ons staan er inzamelcontainers voor kleding. Er staat op geschreven dat er geen beddegoed in gedaan mag worden. Ik begrijp dat niet. Daar weten ze in ontwikkelingslanden toch ook wel raad mee? Ze kunnen er ook kleding van maken. Zelfde geldt voor kapotte schoenen. Die kunnen ze daar toch oplappen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me logisch, je weet toch nooit wat erop allemaal gebeurd is, bedplassen, bloed, er is iemand dood op gegaan etc. Bron van bacteriën en giftige stoffen. Dus safety first: weggooien.

Sommige kleding wordt hergebruikt. Dan willen ze graag schone, niet kapotte kleding. Anders hebben ze er veel werk mee. Sommige organisaties krijgen geld voor oude lompen. Daar mag bedlinnen wel. Vergelijkbaar met oud papier inzamelen.

Een dekbedovertrek mag zeker wel in de textielcontainer. Ook als het kapot is. Een dekbedovertrek wordt dan weer opnieuw gebruikt of gerecycled. Ook kapotte schoenen (of enkele) mogen gewoon in de textielcontainer. Hier geldt hetzelfde voor. Belangrijk is om alles van textiel in de textielcontainer te gooien. Alles wat je in de gewone prullenbak gooit wordt verbrandt en dat is slecht voor het milieu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100