Is het slim om een slimme meter te nemen als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen?

Iemand vertelde me dat de terugleververgoeding lager zou zijn bij een slimme meter dan bij een traditionele meter die terugdraait omdat je bij een terugdraaiende meter je gewone tarief terugkrijgt en bij een slimme meter een lager tarief. Klopt dat?

Toegevoegd na 29 minuten:
Vond in ieder geval dit op de site van oxxio:
"Indien u een zonnepaneel heeft waarbij u stroom teruglevert, kunt u geen gebruik maken van het energiemeetsysteem van Oxxio"

En o ja, ben verder niet ginteresseerd in een algemene discussie over de voor- en nadelen van slimme meters.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet nodig, meters kunnen ook achteruit lopen, omdat stroom en spanning dan in tegenfase zijn. De meter die ik onderzocht heb (was een driefasenmeter maar werkt hetzelfde als een eenfase meter) kon dat en er zat ook geen terugloopblokkering op. Het grote nadeel van slimme meters vind ik , dat vrijwel alles wat je doet gemonitord kan worden. Je hele privacy gaat naar de knoppen. Met de digitale TV weten ze ook waar je naar kijkt en met internet koekeloert een camera de hele dag je kamer in. Het kan dat die uit staat maar zou je er achter komen als hij toch van buitenaf geactiveerd is? Vorige week lagen 3000 prive dossiers van de RABOBANK klanten letterlijk op straat, de BKR slaat veel meer gegevens van mensen op dan alleen of ze aflossingproblemen hebben. Slimme meters , het kan wel eens dom zijn om die te willen hebben. Fijne kerst gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100