Voor kerst worden alle brievenbussen half-dicht gemaakt , dat vinden we al normaal. Maar wat te doen met glascontainers of plasticcontainers?

Deze lopen net zoveel risico.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als vuurwerk in een glascontainer wordt gegooid, geeft dat hooguit een hele harde knal en gaat het glas kapot. Maar daarmee wordt in principe niks van waarde vernield, want dat glas moest toch al kapot. De post, dat is een ander verhaal: die vertegenwoordigt een hoop waarde en het kan een boel ellende veroorzaken als post niet aankomt bij de geadresseerde. Plasticcontainers ken ik niet, maar die zouden wel een risico kunnen vormen omdat er brand in kan ontstaan.

Glascontainers zijn een stuk groter. HIerdoor kunnen ze ee stuk meer hebben en blazen ze niet zo makkelijk uit elkaar. Daarbij zijn ze uit staal en niet uit plastic gemaakt.

Daar is blijkbaar nog geen oplossing voor gevonden. En dus vliegen er elk jaar weer vele containers de lucht in...

Ja dat is ook een groot probleem. Vooral voor de supermarkten. Die zorgen wel dat de containers leeg zijn met oudjaar.

Die worden in sommige steden helemaal gesloten, je zal dus tijdelijk geen glas of plastic kwijt kunnen. Brievenbussen zijn wel wat belangrijker en worden door het hele land half afgesloten. Als er plastic kapot gaat is dat veel minder erg dan een belangrijke brief die ergens op tijd moet aankomen.

bij ons zijn die ook dichtgemaakt. Die van staal kunnen niet kapot, dan maakt het blijkbaar niet uit.

Hier (Friesland) worden ze óf dicht gemaakt óf worden ze tijdelijk verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100