Heb jij nog millieu vriendelijke tips voor mij?

Na mijn inziens behoren wij liefdevol met deze aarde om te gaan, en ben ook bezig om dat toe te passen in mijn leven......heb jij nog tips voor mij....mag op allerlij tereinen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bron 1. Op het gebied; van alles& nog wat. (leuke informatieve site) Bron 2. Zuinig en milieuvriendelijk rijden Bron 3. Milieuvriendelijk shoppen Bron 4. ongedierte bestrijden op mileuvriendelijke manier Bron 5. Milieuvriendelijk BBQ'en & dan heb je nog http://www.milieucentraal.nl/ & niet te vergeten: http://www.milieubewust.net/ Succes! ;)

Bronnen:
http://www.allesduurzaam.nl/informatie/27/...
http://www.goedewaar.nl/
http://www.hetkanwel.net/2009/07/28/milieu...
http://www.vikingdirect.nl/catalog/browseC...
http://www.zibb.nl/10232213/Auto/Auto-how-...

Als je het echt niet meer weet, kun je het toiletpapier wassen, drogen en hergebruiken.

Breng het glas eens wat vaker met de fiets naar de glasbak,de meeste zie ik dat met de auto doen,ga 3x inplaats van 1x per week.

plaats een windmolen in je tuin, kost wel iets maar dan heb je ook wat. Toegevoegd na 2 uur: ik heb een hele goede uitgekozen voor jou....

Het lijkt me heel belangrijk, dat we zo biologisch mogelijk leven, en dan bedoel ik niet alleen onze levensmiddelen, maar ook als je de keuze hebt bij bijv. het bloemenkopen - hoe minder er met groeiaktiveerders en bestrijdingsmiddelen gewerkt wordt, hoe beter, tenslotte. En overweeg , (zo veel mogelijk...) vegetarisch te leven - er is daarover al meer dan genoeg gezegd en gedebatteerd op GV voor wat betreft dierenleed en onnatuurlijke voeding van (slacht)vee. En denk na bij wat je doet - straks, als het weer koeler wordt, jezelf warm houden op een zo natuurlijk mogelijke manier, koop alleen wat je opeet, weiger plastic tasjes, etc.etc.etc. - wees gewoon zo vriendelijk mogelijk voor onze aarde. Ze zeggen toch: verbeter de wereld-begin bij jezelf. Het heeft zo weinig zin om te kijken naar wat er allemaal nog verbeterd moet worden en waar het allemaal falikant mis gaat. Waar je geen invloed op hebt, kun je ook niets aan veranderen, dus leg je daarbij neer, en zet het van je af. Maak van jouw eigen kleine wereld een zo goed mogelijke wereld ! Toegevoegd na 3 uur: Reagerend op de reaktie van DEBOL: Ik bedoel, dat vaak mensen ons, "bewustelingen", proberen een beetje in een hoek te drukken, met opmerkingen als "in de 3e wereld" of "ja, maar in China..." Ik word wel eens een beetje moe (zoniet geïrriteerd !) door zulke opmerkingen, en heb me daarom voorgenomen om zulke mensen maar te laten l*llen, en zo te leven als het voor mij goed is. En dat wil dus ook zeggen, dat mensen die bij mij op bezoek komen in de winter een omslagdoek/pashmina van me krijgen(heb er een stapeltje van) en dikke sokken, want het is bij mij niet warmer dan 18 graden. En dat ik nogal nadrukkelijk bedank voor plastic tasjes, en dat ik altijd een mand bij me heb. Ik ben bij mezelf begonnen, en vind het fijn om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met alles wat leeft.

Was je handen consequent met koud water, scheelt een hoop energie.

Wordt vegetarier. Daarmee toon je je medeleven met andere planeetbewoners, en weiger je nog langer deel te nemen aan massaslachting, dierenmishandeling en dierenfabrieken.

Gebruik alle ontvangen enveloppen en lege achterkanten van onbelangrijke zakelijke brieven, die je anders toch weg zou gooien, als kladpapier. Gebruik alle plastic tasjes die je steeds in winkels krijgt als vuilniszakken en doe ze ook in je pedaalemmers inplaats van ze meteen weg te gooien. Als je groente wast, bv andijvie, waarvoor je veel water nodig hebt, geef dat dan na gebruik aan je planten in huis ern op je balkon. Droog de pitten van kersen, perziken, pruimen, nectarines enz en gebruik ze in vazen met droogbloemen of zijden bloemen om de boeketten beter te laten staan. Gebruik lege jampotten om er ik weet niet wat voor klein spul in te bewaren, bv knopen, of gebruik ze om er stekjes in op te kweken. Breng overtollige spullen naar de kringloopwinkel. Laat önkruid"eens gewoon opkomen in je balkonbakken. Je zult verbaasd staan over wat voor prachtige bloemen je vaak krijgt. Toegevoegd na 2 minuten: önkruid = natuurlijk "onkruid"

laat zonnepanelen op je dak plaatsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100