Wat zou er gebeuren als de kernreactoren ontploffen in Japan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is al eens eerder gebeurt in Tjernobyl. Mensen zullen radioactief besmet raken. De radioactiviteit kan zich wereldwijd verspreiden. Van de straling kan je zwaar ziek worden (meestal kanker) of doodgaan. Generaties hierna zullen er nog misvormde kinderern geboren worden, en het aantal (ernstige) kankergevallen loopt alleen maar op. Er is momenteel een risico dat er plutonium vrijkomt in Japan, zo'n beetje het giftigste spul op aard. Dat zal niet zulke beste gevolgen hebben ben ik bang. http://nl.wikipedia.org/wiki/Plutonium Lees hier maar wat de gevolgen van Tjernobil waren/zijn.... http://nl.wikipedia.org/wiki/Kernramp_van_Tsjernobyl

Er is er al een ontploft. De radioactieve wolk verspreidt zich dan over een groot gebied. Een meltdown, waarbij de kern de grond in smelt, zou nog veel erger zijn.

Dan zijn we allemaal binnen een week hatstikke doot...

Dan komt er heeeeeeel veel straling vrij, mensen zullen dan zeer snel scholdklierkanker ontwikkelen, ook zullen er meer gehandicapten geboren worden

-In ieder geval een ramp en ontreddering. -Als de brandstofstaven smelten en de stoomdruk stijgt, veroorzaakt dat een zodanige stoomontploffing dat het zware betonnen dak van een reactor wordt weggeblazen. -De binnenstromende lucht steekt de brandstaven in brand. -Deze brand voert een radioactieve wolk in de atmosfeer -De wind verspreidt de wolk met radioactief materiaal over een groot gebied waarna hij door neerslag alles besmet wat er mee in aanraking komt. -De kansen en mogelijke gevolgen daarvan zijn inmiddels ruimschoots bij iedereen bekent dacht ik.

Een kernexplosie is even erg als dat ze een atoombom op Japan zouden laten ontploffen, er komt een grote explosie en er komen heel veel radioactieve stoffen vrij ,en het kan heel lang duren voordat het gebied weer leefbaar is. Er zouden super veel mensen sterven . Dat is gelukkig nog niet gebeurt . Wat er wel gebeurt was was een ontploffing in de kernreactor zelf. dan moeten ze proberen de kernreactor zoveel mogelijk af te koelen.

Dat zullen we snel genoeg weten of niet!!! in ieder geval herstelt de natuur zich wel weer net als in Tsjernobyl past de natuur zich aan. Ze hebben zelfsmicroorganisme gevonden in oude reactorvaten gevult met hoog radioactief water die zich tegoed deden aan het staal dus de natuur vind wel een oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100