stond ons zonnenstelsel op de dag van de uitroeiing van de dinosaurussen op een lijn met de Hunab K’u (het centrum van de Melkweg)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heet het centrum van ons melkwegstelstel tegenwoordig Hunab K'u? Wie heeft dat bedacht? Maar goed, om te antwoorden op je vraag: ons zonnestelsel staat ALTIJD op een rechte lijn met het centrum van de melkweg. Dat kan niet anders: je hebt het over twee punten, en die staan ALTIJD op een rechte lijn. Toegevoegd na 4 minuten:   PS. De dinosaurussen werden niet uitgeroeid, ze stierven uit. En dat gebeurde niet op één dag, zoals je met je vraag suggereert, maar geleidelijk, gedurende een paar honderdduizend jaar.

Inderdaad staan we altijd op een recht lijn met het centrum. Simpel omdat in het universum niet zoiets bestaat als boven, onder, links, rechts. Alles is verbonden en alles is een rechtstreekse lijn. Wat je bedoelt met Hunab k' u is het moment wat nadert waarbij we met ons zonnestelsel een lijn passeren die het midden vormt van onze melkweg. Je kunt die lijn zien als een soort evenaar. Wat er precies dan gebeurt is nog niet geheel duidelijk. Je kunt een voorstelling maken dat je een een lijn passert waarbij veel zwaartekracht aanwezig is en wellicht andere voor ons niet meetbare en dus onbekende krachten. Zelfs zwaartekracht is nog steeds een mysterie. Men heeft er theorien over maar kan het alleen maar ervaren en berekenen hoe groot de kracht is hoe het precies onstaat bijvoorbeeld door enkel en alleen massa of de tijdruimte kromming door de massa is niet meetbaar. De dinosaurussen zijn inderdaad uitgestorven en niet uitgeroeid... Sterker nog er roeit er waarschijnlijk nog 1 of 2 in Loch Ness ;-) en we hebben natuurlijk altijd nog onze Crocs om de voeten. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100