Waarom wordt al ongeveer 2 weken aangekondigd (weerbericht) dat het weer slecht (bewolkt met regen) zal zijn ?

vrijdag een flinke bui, zaterdag 1 bui/koud, zondag droog met een zonnetje, 30 april/Koninginnedag: stralende zon...
ik heb het over Rotterdam/Rijnmond

Toegevoegd na 7 minuten:
mijn probleem met het weerbericht is, dat het helemaal niet juist is, het weer is gemiddeld veel beter dan ze voorspellen ! ik heb het gevoel dat het erg negatief voorspeld wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Negatief? Vergeet niet dat April veel somberder en kouder is dan Maart. Dat een aantal computervoorspellingen voor Mei ook heel somber zijn : veel regen , nachtvorst , veel wind uit Noordelijke richtingen (althans de eerste twee weken van Mei) Sommige weervoorspellers extrapoleren de gegevens en voorspellen een lange hete Zomer We zitten nu in een periode van het jaar dat we toch wel wat beter weer mogen verwachten ....en die goeie momenten zitten er tussen.... maar het weer is verschrikkelijk onstabiel . Volgende nacht hevig onweer (Bel) als na een hittegolf ??? Het hevige onweer zullen we krijgen ....alleen is dat warme weer een beetje ten Oosten van ons gebleven Gemiddeld heeft Europa al een heel warme lente gehad ...maar ik denk niet dat ze in de UK , Noord Frankrijk , de Benelux , Noorwegen , Denemarken en het Westen van Duitsland er ook zo over denken. Onstabiel weer en storingen zijn enorm moeilijk lang op voorhand yte voorspellen en computermodellen spreken elkaar heel veel tegen. Maar de tendenze zijn voor meer dan 4/5 correct. Dat was vijfentwintig jaar geleden nogal wat anders. Toen zat de weerman er ongeveer 50% op (zo kon ik het ook) Toegevoegd na 5 minuten: http://www.meteo.be/meteo/view/nl/65239-Home.html

Ja wat is daar nieuw aan niets het zijn gewoon de weervoorspellingen die doe ze elke dag en steeds voor twee weken.

Omdat de weercomputers dat voorspellen. Omdat het extrapolaties zijn worden ze onnauwkeuriger naarmate je ver verder vanaf zit. dus hoe dichter je bij het punt komt dat je wilt voorspellen hoe nauwkeuriger het wordt. En dat kan afwijken van een vorige voorspelling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100