Wat kan ik doen met de uitspraak van de politie dat ze het te druk hebben om een intake te doen met mijn vader(zie uitleg)?

Vorige week woensdag is er iets vreselijks gebeurt met mijn 82-jarige vader in het verzorgingshuis waar hij woont. Donderdag heeft hij het mij verteld en ik heb gelijk de (in dit geval zeden-)politie gebeld, omdat echt uitgezocht moet worden wie dit heeft gedaan.
Politie geeft aan dat ik teruggebeld wordt voor een -in eerste instantie- intakegesprek. Maandag zelf weer gebeld, want nog niets gehoord. Het kan nog wel even duren, ze hebben het zo druk, was het antwoord.
Met mijn vader gaat het erg slecht, slaapt niet meer en praat er aan 1 stuk over.
Verder is alle hulp op gang gekomen (crisisdienst, huisarts, inspectie) maar de politie laat het nu afweten, terwijl dit voor hem (maar ook voor mij) erg belangrijk zou zijn. Mag het zolang duren voordat de politie wat onderneemt? Ook i.v.m. sporen etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat vreselijk! Je zou toch mogen verwachten dat dit soort zaken prioriteit hebben. Wat ik zou doen: in plaats van te bellen, persoonlijk langsgaan, en eisen iemand te spreken die iets kan doen. Het is moeilijker om iemand af te wimpelen die voor je neus staat dan iemand aan de telefoon.

Luidkeels gaan klagen bij een volksvertegenwoordiger, of desnoods een ingezonden stuk in de krant,dat wil de politie wel eens peper in het gat strooien. Juist deze dingen moeten met voorrang behandeld worden.

Per direct de wijkagent vragen om langs te komen bij je vader. Je kan via 0900-8844 vragen naar de wijkagent. Als je dan niet via het bureau iets kan, dan maar op die manier. Ook de GGZ en huisarts kunnen contact opnemen met de politie/wijkagent om druk achter de situatie te zetten. Mogelijk kan je ze vragen of ze willen bellen naar de politie. Het is te gek voor woorden dat ze zo lang op zich laten wachten!

Voor het doen van een aangifte hoef je je niet noodzakelijkerwijs tot de politie te wenden. Als men bij de politie geen tijd denkt te hebben voor jouw situatie of zelfs botweg er een proces verbaal van weigert op te maken, kun je je rechtstreeks tot de officier van justitie wenden en dààr je aangifte deponeren. Je beklag over de behandeling bij de politie alsmede je overige grieven kun je daar trouwens ook neerleggen. De officier zal dan i.h.a. de politie opdracht geven een proces verbaal van die zaak op te maken..en dàn hebben ze ineens wèl tijd voor jou..snap je wel? Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100