Als ik in een band zit en daar kleine inkomsten heb, moet ik dan boete betalen vanwege dat ik een uitkering heb? Of extra belasting betalen?

Ik zit nog niet in een band, maar dat wil ik wel graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je voor zo'n optreden aan geld krijgt, wordt gezien als inkomsten en zal waarschijnlijk van je uitkering af worden gehaald. Je kan bij het UWV er navraag over doen, hoe zij hier tegen over staan. Als je een baan hebt, zou je over dat geld wat je dan naast je vaste salaris krijgt wel extra belasting betalen. Je kan die inkomsten dan opgeven bij je jaaropgave. Wel is het zo dat je dan als een soort zelfstandige functioneert. Je hebt dan ook weer onkosten: afschrijfpost voor materiaal, reiskosten, studiekosten. Misschien dat dat dan niet opweegt t.a.v. je inkomsten door de band. Mogelijk kan je de andere leden van de toekomstige band vragen hoe zij daar mee omgaan.

Als je in een band zit kun je dus ook werken. En dan moet je gaan werken en geen uitkering hebben. Heb je wel een uitkering dan hangt het er van af wat voor uitkering. Het is logisch dat de inkomsten uit jouw band, van jouw uitkering worden afgetrokken. Dat is geen boete. Dat is gewoon omdat je op de eerste plaats voor jezelf moet zorgen.

Over inkomsten moeten belastingen betaald worden, geringe vergoedingen zijn doorgaans belastingvrij.

Je schrijft niet om wat voor uitkering het gaat. Dat maakt het beantwoorden van de vraag moeilijker. Inkomsten dienen i.p. opgegeven te worden en zijn van invloed op de hoogte van een uitkering. Kijk eens op: http://www.weethoehetzit.nl/situatie/1/ik-heb-een-uitkering Alle soorten uitkeringen op een rijtje en de situatie bijverdienen.

Gewoon al je inkomsten opgeven dan komt het allemaal goed.

In de formulieren die je moet invullen staat dit vermeld onder bent u artiest of anderszins zelfstandige. Alle inkomsten die je hebt moet je opgeven want die hoeven anderen dan niet voor jou te betalen maar doe je dat zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100