Wat voor straf kan je verwachten voor de vuurwerk wet overtreding?

Ik heb op 30 december een bekeuring gekregen voor het afsteken van 4 legale thunderkings (in de achtertuin). Nu moet ik me daar morgen voor verantwoorden bij de rechter. Wat kan ik verwachten? Ik ben verder daarvoor nog nooit in aanraking geweest met justitie.

Weet jij het antwoord?

/2500

U heeft een transactievoorstel gekregen van de Officier van Justitie. Zal zo rond de 75 euro zijn geweest. Kennelijk bent u niet ingegaan op dit voorstel, om de door u bekende redenen. Gevolg is dat u zich nu voor de rechter moet verantwoorden. Voor de rechter kunt u uw verhaal kwijt. De Officier van Justitie zal bij de zitting wel een hoger bedrag gaan eisen, dan zijn oorspronkelijke transactievoorstel. Afhankelijk van uw verhaal bepaalt de rechter dan uiteindelijk het boetebedrag. Waarschijnlijk rond de 100 euro. Tenzij u echt hele goede argumenten heeft.

Mijn pleegzoon kreeg voor het te vroeg afsteken van vuurwerk een taakstraf van 20 uur. Dit is 2 jaar geleden, en de enige aanraking met justitie die hij daarvoor had was op een onverzekerde brommer rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100