Wat doet de politie als hij iemand onder de 16 een biertje ziet drinken??

Krijg je dan een boete? Zo ja hoeveel is het dan? of moet je blazen ofzo?

Toegevoegd na 3 minuten:
en gewoon op straat bedoel ik dan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt er vanaf waar deze jeugdige het biertje drinkt. In de APV van veel gemeentes is geregeld dat je in de binnenstad geen alcohol mag drinken op straat. Wel drinken kan dus een bekeuring opleveren. Ook als de jeugdige niet op een verboden plek drinkt, zal hij aangesproken worden, als duidelijk is, dat hij te jong is. Bovendien stuurt de politie hoogstwaarschijnlijk een brief naar de ouders/ verzorgers, over het drinkgedrag en worden de gegevens van de jeugdige doorgegeven aan de jeugdagent. Alcohol drinken op te jonge leeftijd kan namelijk duiden op andere problemen. Daarom wordt dit serieus aangepakt.

Dat ligt er aan waar die minderjarige dat biertje drinkt. Als ie het in de woning doet,waar hij woont,heeft de politie daar geen zeggenschap over. In een café daarentegen,kan hij bekeurd worden, evenals de cafébaas.

ligt er maar net aan wie je tegenover je hebt staan.en hoe moeilijk makkelijk jezelf doet.wordt het een tweede en derde keer,dan heb je een probleem

Tja het ligt inderdaad aan de agent en de situatie daarvan. In Nederland kennen we geen wettelijke leeftijd waaronder niet gedronken mag worden. Aan jongeren tot zestien jaar mag geen alcoholische drank verkocht worden en aan jongeren tot achttien jaar mag geen sterke drank verkocht worden. De barkeeper, de caissière in de supermarkt en de vrijwilliger in de sportkantine zijn verantwoordelijk en strafbaar bij overtreding.   Het bezitten en drinken van alcohol is evenwel niet strafbaar. Als pa na het voetballen een biertje voor zijn vijftienjarige zoon koopt, heeft niemand wettelijke gronden pa en zoon op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Morele gronden wel. De enige die echt gestraft wordt is de verkoper van de alcohol. Als de politie ziet dat er door een verkoper alcohol wordt verkocht aan een minderjarige, dan heeft die verkoper een probleem.

http://www.2link.nl/boetesinnederland.html in het openbaar drinken staat een boete van 50€ op...duur biertje

Bronnen:
http://www.2link.nl/boetesinnederland.html

Helemaal niets. Toegevoegd na 1 minuut: Maar ze zijn er wel mee bezig om daar verandering in te brengen. Wat ze wel kunnen doen is bijvoorbeeld die persoon pakken op openbaar dronken schap ofzo.

Meestal niks. Ze doen ook niks aan kroegen/dancings waar jongeren van onder de 16 worden toegelaten. Helaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100