ik moet een boete belalen van 200 € aan justitie. maar ik wil dit doen door 4 dagen hegetenis te ondergaan. hoe gaat dit in zij werk ?

Kan ik zelf een gevangenis kiezen, (ik woon in Hilversum)
En kan ik een tv huren gedurende die tijd ? Enz

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe dit in het werk gaat ? - wanneer je niet betaald krijg je eerst een deurwaarder op de stoep - daar kun je aan vertellen dat je principieel niet wilt betalen - wanneer de deurwaarder dat doorgeeft aan justitie, dan word je opgeroepen voor detentie Wat er daarna gebeurt was mijn eerste antwoord, was echter verwijderd. Maar nu nogmaals| - Je moet jezelf op een bepaalde dag melden bij de gevangenis die je aangewezen wordt. Nee, je hebt geen keuze hierin. Vervoer naar de gevangenis moet je zelf betalen. - Al je persoonlijke spullen moet je inleveren. - voor kort gestraften zijn er " basis- cellen " zonder luxe. - Het hebben van een tv of meedoen aan een dagprogramma zijn zaken die vallen onder " privileges" . Dit recht op o.a. het hebben van een tv, kun je " verdienen of verliezen". - omdat je de privileges kunt verdienen na langere tijd, zul je geen daarvan krijgen. - alleen luchten zoals de wet minimaal voorschrijft. - geen of minimaal contact met medegedetineerden omdat je te kort bent om in " de groepsdynamica" opgenomen te worden. - eten en drinken krijg je minimaal, zoals de wet voorschrijft. - omdat je er zo kort bent, ben je een gevaar voor de gevangenis, daarom is het je ook niet toegestaan om gebruik te maken van de " interne winkel" . Elke nieuwe gevangene wordt 3 weken streng in de gaten gehouden. Elke interactie wordt genoteerd. Voor kort- gestraften doet men dit niet. In die drie weken wordt gekeken of je ruzies uitlokt, wilt dealen, je invloed op de groep, etc. Wanneer ze nog geen beeld van je hebben ben je " een gevaar " .

Bronnen:
werkervaring

Nee dit kan niet,maar je kunt wel gegijzeld worden,maar dan nog vervalt de boete niet dus het is beter om gewoon te betalen. Wat is het doel van gijzeling? Gijzeling komt ter sprake als iemand een sanctie (boete) niet betaalt. Door iemand op te sluiten hoopt justitie dat hij alsnog gaat betalen. Wie vraagt om de gijzeling en hoelang duurt deze? De officier van justitie verzoekt de kantonrechter te Leeuwarden om hem toestemming te geven om u te gijzelen. De gijzeling duurt maximaal 7 dagen (per zaak). Wat gebeurt er op de zitting? De kantonrechter geeft u de gelegenheid om te zeggen wat u ervan vindt. De kantonrechter kan daarna het verzoek tot gijzeling (de vordering) afwijzen of toewijzen. Of voor het feit (overtreden verkeersvoorschrift) terecht een sanctie (boete) is opgelegd, kan niet meer door de kantonrechter worden beoordeeld. De boete is definitief (onherroepelijk) en kan dus niet meer worden gewijzigd. Wanneer doet de kantonrechter uitspraak? Meestal doet de kantonrechter twee weken na de zittingsdag schriftelijk uitspraak. Als u op de zitting een adres hebt opgegeven, wordt de beslissing u toegezonden, anders niet. Vervalt de sanctie (boete) door de gijzeling? Door gijzeling vervalt de opgelegde sanctie niet. U moet de sanctie dus wel betalen.

Bronnen:
http://www.rechtspraak.nl/ORGANISATIE/RECH...

Als je niet betaalt (en volgens een andere link specifiek als je niet KAN betalen) gaat dat vanzelf. http://www.strafrechtadvocatennetwerk.nl/advocaat/64-advocaat/217-vervangende-hechtenis Vervangende hechtenis geldboete De vervangende hechtenis komt bij een geldboete het vaakst voor. Bij het niet (tijdig) betalen van een geldboete kan de officier van justitie besluiten om de vervangende hechtenis ten uitvoer te leggen. Hier komt verder geen rechter meer aan te pas. De rechter bepaalt in zijn uitspraak dat een geldboete wordt opgelegd, en dat deze bij niet betalen wordt vervangen door een x aantal dagen vervangende hechtenis. Het aantal dagen vervangende hechtenis wordt als volgt berekend: Ander link: http://ondernemingsdatabank.indicator.be/goed_om_te_weten___auto/wat_gebeurt_er_als_u_een_boete_niet_betaalt_/VLTAAWAR_EU180309/related Ik ga wel brommen…”. Men hoort mensen ‘uit protest’ weleens zeggen dat ze wel enkele dagen in de bak zullen gaan zitten. Kan dat eigenlijk? Neen, u heeft geen keuze. Als u niet betaalt, dan zal het parket eerst proberen om met een gerechtsdeurwaarder beslag te leggen (bv. op uw inboedel). Pas als blijkt dat iemand echt de middelen niet heeft om te betalen, zal men de gevangenisstraf uitvoeren. Toegevoegd na 21 minuten: Mocht je vraag gaan over een verkeersboete gaat de vlieger sowieso niet op: Vervangende hechtenis schadevergoedingsmaatregel De vervangende hechtenis die kan worden toegepast bij het niet betalen van de toegekende schadevergoeding aan het slachtoffer (geind vie het CJIB) is een beetje een vreemde eend in de bijt. Waar normaal gesproken de geldboete komt te vervallen na het uitzitten van de vervangende hechtenis, gebeurt dat niet bij de schadevergoedingsmaatregel. De vervangende hechtenis bij de schadevergoedingsmaatregel is daarom ook eigenlijk puur een dwangmiddel, met het enige verschil dat het slechts eenmalig kan worden toegepast. Toegevoegd na 1 uur: Zou iemand zo vriendelijk willen zijn de minnen uit te leggen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100