Ben je strafbaar als je raamprostituees bezoekt in Groningen bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is in principe niet strafbaar. Wel moet je letten op de leeftijd van de prostituee. Zie de volgende wetsartikelen: Artikel 248b Wetboek van Strafrecht Hij die ontucht pleegt met iemand die zich beschikbaar stelt tot het verrichten van seksuele handelingen met een derde tegen betaling en die de leeftijd van zestien jaren maar nog niet de leeftijd van 18 jaren heeft bereikt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of een geldboete van de vierde categorie. Artikel 248c Wetboek van Strafrecht Hij die opzettelijk aanwezig is bij het plegen van ontuchtige handelingen door een persoon waarvan hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat deze de leeftijd van achttien jaren nog niet heeft bereikt dan wel bij het vertonen van afbeeldingen van dergelijke handelingen in een daarvoor bestemde gelegenheid, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

Bronnen:
http://www.jeugdprostitutie.nu/beleid/wets...
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr

Je zou dit voor je op bezoek gaat even voor de zekerheid na kunnen vragen op t politiebureau of bij een vvv kantoor. succes! Toegevoegd na 23 uur: mag je geen geintje hier maken dan?? LOL

Als de dames achter ramen zitten die door de gemeente zijn aangewezen, dan is het antwoord neen.

vanaf 18 jaar dacht ik

Nee je bent niet strafbaar, echter de dames die daar werken zitten daar meestal niet vrijwillig.

Ja ,je pleegt hoererij! Je hebt sex met een vrouw die niet van je is!

Als de dames legaal aan het werk zijn is het zeker niet strafbaar. Het maakt niet uit, of dat nou in Groningen is of ergens anders. De wet is voor iedereen gelijk.

Je bent nooit strafbaar als je een prostituee bezoekt. Het is aan haar of zij haar vergunningen heeft; niet aan jou.

Nee dan ben je niet strafbaar. Als het antwoord ja zou zijn, ga je dan niet of wel?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100