Ben Je medeverantwoordelijk voor de schuld van je partner die hij heeft gemaakt voor het huwelijk, in gemeenschap v goederen?

ik ben in nobember 2009 getroud mijnpartner heeft een schuld van 20 jaar geleeeeden die ineen s opduik bij een deurbaarder en ze hebben beslag gelegd op onze uitkering ik wou gaan werken kan de deurbaarder ook op mijn loon beslagd leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, gemeenschap van goederen zegt het al jullie zijn gezamenlijke verantwoordelijk voor alle schulden. ook die uit het verleden.

heb je gerend of zo toen je deze vraag stelde... ja helaas is het antwoord ja jij bent nu met hem getrouwd en heeft de hoofduitkering , ook al heb jij niet getekend of schuld aan die schuld , elk inkomen in jullie gezin zal beslag op worden gelegd zelfs kan dat op eventuele kinderbijslag, ook als jij gaat werken kan er beslag worden gelegd. je kan beter een regeling gaan treffen met de schuldeiser dat voorkomt een hoop stress binnen jullie huwelijk

Ja dat bent je. Maar is die schuld opgebouwd binnen een andere relatie dan kunt je nog kijken of de vorige partner ook niet mede zou moeten opdraaien voor de schuld

Als je gaat werken ga je meer verdienen van een uitkering en zal er dus ook meer ingehouden worden door de schuldeiser. Dit is een keuze die je moet maken en dit moet je ook zeggen tegen je aanstaande werkgever sommige brengen hier extra administratiekosten voor in rekening. Het voordeel van werken is dat je meer afbetaald en dat je er dus sneller van af bent. Je kunt ook de deurwaarder opbellen en je verhaal doen. Mogelijk kan er dan naar een andere minder ingrijpende oplossing gezocht worden.

Ja.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100