zijn er nog stukken oceaan van niemand?

waar niemand de baas van is geworden.
waar dan geen regels gelden.
dat de boot die daar vaart alles mag doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat bestaat. Maar er geldt een internationaal zeerecht op de internationale wateren. Dan kan het zijn dat er, bijvoorbeeld voor de rechten op olie of gas onder de zeebodem, nog vastgelegd moet worden bij welk land dit stuk zeebodem hoort (de zeebodem wordt anders bekeken dan de zee zelf). Het is dan van belang op welk continentaal plat deze bodem ligt, en bij conflicten over de gebiedsclaim wordt het Internationaal Gerechtshof om een uitspraak gevraagd. Toegevoegd na 17 minuten: Ik begon met 'ja dat bestaat' maar dat slaat alleen op dat er stukken oceaan zijn die van niemand zijn. Maar daarom gelden er nog steeds wel regels. En de boot die ergens vaart heeft altijd nog een eigen vlag, en op die boot geldt dan weer het recht van dat land waaronder die boot zelf valt.

Zeker, alles buiten de internationale wateren van een land is van niemand, alleen worden er daar afspraken over gemaakt tussen landen

De wereld is van ons allemaal, maar van sommige mensen die zeggen dat het van 'hun' is accepteren de meeste mensen ook wel. Toegevoegd na 47 seconden: Dus ..eigenlijk is alles van niemand..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100