Mag je duiven eten?

die in de tuin zitten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een jachtvergunning hebt mag je alleen op houtduif jagen,Op andere soorten duif is het verboden om op te jagen, deze zijn beschermd. Je mag natuurlijk wel duif eten ,maar die koop je dan in de winkel.

Wel als het jouw duiven zijn. Anders niet.

Als het niemandse duiven zijn of die van jouw zijn wel.

Als het schoongefokte duiven zijn wel ja heel lekker ieder een hele. niet die van de dam in Amsterdam bijvoorbeeld maar ja hoe weet je wat schoon is ? als je maagpijn hebt kan je een duivenmaagje schoonwassen en soep(bouillon )van koken dan ben je gauw beter.

Ja! Liefst zoveel mogelijk! Mag ik de mijne ook bij jou afgeven en dat jij dan het bewijsmateriaal opruimt?!

Duiven die in je tuin zitten mag je niet eten, duiven die op je bord liggen wel.

Duiven zijn geen beschermde diersoort en postduiven staan ook niet op de rode lijst; je kunt ze dus gerust opeten ;) Toegevoegd na 50 minuten: Je mag ze alleen niet allemaal jagen. Sperwers mogen dat weer wel.

In mijn woonplaats was tot voor kort een gemeentelijk medewerker in dienst, die soms in opdracht van de gemeente hinderlijke duiven ving , waarna ze 's avonds in zijn eigen braadslee terechtkwamen. Hij heeft het me zelf verteld en bovendien aangeboden, als ik duiven van mijn dak zie te vangen (hij mag het niet meer om redenen die ik vergeten ben) , ze te komen halen.. Ik neem dus aan dat het eten mag.

Bij mijn weten zijn wilde houtduiven niet beschermde vogels en zou je dat inderdaad mogen doen. Ik gebruik hier opzettelijk het overbodige woord: 'wilde'..om even aan te duiden dat ze aan niemand toebehoren. Gr. Ton

Sinds kort worden duiven gezien als vliegende ratten.En aan gezien gewone ratten als ongedierte wordt gezien en uitgeroeid mogen worden is het mooi meegenomen dat ze worden opgegeten op de koop toe.Dus dan geldt dat voor duiven ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100