Mijn scooter uitlenen aan oudere kameraad zonder rijbewijs strafbaar?

Hallo!
Een kameraad van mij zit in een lastige situatie en heeft geen vervoer voor hem en zijn zoontje, ook heeft hij geen rijbewijs.
Er is mij gevraagd of ik een scooter op naam kan zetten en verzekeren. ( dit betaald hij uiteraard) zodat hij op de scooter kan rijden met zijn zoontje en weer de normale dingen met hem kan doen.
Klinkt allemaal leuk en aardig en ben altijd bereid iemand te helpen, vooral als het om kleine kinderen gaat. Maar wat voor een risico's draag ik hiermee?
Als hij een ongeluk maakt, ben ik dan aanspreekbaar? Of als hij aangehouden word etc?
Uiteraard word er gedaan alsof ik niet wist dat hij geen rijbewijs had, deze zorgen wilt hij wel dragen als hij gepakt word.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kameraad kan ook een fiets ergens vandaan halen. Of gaan wandelen met kind.En dat smoesje dat je niet wist dat hij geen rijbewijs heeft, daar trappen ze niet in. Jij bent verantwoordelijk voor jouw scooter en wat daar mee gebeurt. Dus gebeurt er iets wat niet onder de dekking valt(geen rijbewijs) dan ben jij verantwoordelijk. En kun je betalen, en zie dat geld maar eens terug te krijgen bij iemand die zegt dat hij geen geld heeft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100