Mag je een gewonnen prijs houden als je een uitkering hebt?

wij hebben een bijstandsuitkering,stel wij winnen een geldprijs .mogen wij deze dan houden of gaat dit naar de uitkeringsinstantie ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt van de hoogte van de prijs af. Als je vermogen inclusief prijs nog onder de € 5.685,- ligt, mag je de prijs houden. Heb je dan een vermogen boven de vermogensgrens, dan kan de gemeente het recht op een bijstandsuitkering beëindigen. Als je na de beëindiging van de bijstand opnieuw bijstand aanvraagt, dan zal de gemeente beoordelen wat je met de geldprijs hebt gedaan. De gemeente zal beoordelen of je de geldprijs niet te snel hebt opgemaakt. Als dat het geval is, kan de gemeente besluiten dat je recht hebt op een bijstandsuitkering, maar dat deze wordt verlaagd. . Gemeente Hoogezand-Sappemeer: Periodieke opbrengsten uit gokken zijn inkomen. Een incidentele opbrengst uit gokken wordt gezien als vermogen waarmee de bijstand rekening houdt. Alle opbrengsten in verband met gokken moeten door belanghebbende gemeld worden aan het college. . Voorbeeld Totaal vermogen (incl. waarde auto en andere kostbare spullen) is negatief: - € 1000,- Er wordt € 9000,- gewonnen. Minus kansspelbelasting wordt dit € 6390,-. Vermogen is nu € 5390,-. Dit is toegestaan. . Gemeente Amsterdam aan winnaars van de Postcodeloterij: als het vermogen boven een bepaald bedrag uitkomt, verliezen zij het recht op de uitkering.

Toegevoegd op 12 januari 2020 13:53: bron
Bronnen:
https://www.antwoordop.nl/bijstand/nieuws/...
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gm...
https://www.parool.nl/nieuws/gemeente-amst...

In principe wordt de prijs gekort. Een bijstandsuitkering is een 'achterliggende voorziening' wat betekent dat je alleen bijstand krijgt als er geen ander inkomen is, en omgekeerd dat elk ander inkomen (incidenteel of structureel) op de uitkering kan worden gekort. Sowieso heb je informatieplicht, dus moet je elke gewonnen prijs melden bij de uitkeringsinstantie.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100