Mijn ex claimt helft opbrengst van mijn zomerhuisje, dat ik tijdens onze relatie heb gekocht van schenking ouders en lening op mijn naam.

We waren niet getrouwd, hadden geen samenlevingscontract, huisje stond op mijn naam en ik was kostwinner. Kan hij helft opbrangst van mij vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen jij hebt er recht op zonder samenlevingscontract en andere wettelijke papieren zoals koopcontract en dergelijke. Hij heeft nergens recht op, geen helft van maar iets wat van jou is. Hij heeft alleen recht op de spullen die hij zelf gekocht heeft of zelf heeft ingebracht of gekregen. Zonder samenlevingscontract zou je hem zelfs zonder iets de deur kunnen wijzen en zonder bewijs dat iets echt van hem is, staat hij met lege handen,als je dat zou willen. Een rechter wil altijd bewijs zien in de vorm van een contract en handtekening.

Nee, hij maakt geen schijn van kans. Niet op reageren.

Nee. Als dit echt nergens "vast" staat hoeft dit niet. Het is allemaal van jou en jullie hebben geen contracten met elkaar.

Zonder contract of (ex)huwelijk kan hij vragen wat hij wil. Er was geen enkele officiële relatie en dus maakt een claim geen schijn van kans.

nee hoor hoe durft hij.. als hij zijn eisen heeft moet jij zeggen .. eis ik dat jij mij de helft van de lening terug betaald die ik er voor op heb genomen

Als jullie meer dan 4 jaar samen zijn geweest En samen inkomen heeft hij wettelijk een kans.

Als er contractueel niets is vastgelegd, kan hij in principe nergens aanspraak op maken...uiteraard is er altijd een tenzij te verzinnen, maar die kan ik zo snel niet opmaken uit deze vraag.

Zoals de zaken er nu voor staan is dat bezit van jou en niet van hem. Maar als hij persé wat wil delen, dan misschien de lening op jouw naam? ;-)

Is en blijft van jou, hij heeft geen enkel recht en kan die ook nergens krijgen. Helmaal geen zorgen over maken, laat maar los, het kan écht niet!

in België behoort en blijft hetgeen men krijgt als schenking van de ouders tot de persoonlijke eigendom, zelfs als men gehuwd is, het feit wie kostwinner is speelt geen rol. dus in uw geval kan ex absoluut niets claimen. weet niet of dezelfde wetgeving geldt in Nederland

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100