Is een vrouweningang legaal in Nederland?

In Amsterdam zag ik dit Islamitische centrum met vrouweningang. Maar mag dit wel?

Toegevoegd na 45 minuten:
Ter toelichting: Ik gun vrouwen uiteraard ook een ingang maar ik bedoel eigenlijk: mag je een ingang hebben waar je een bepaalde sekse niet door toelaat. Zoals hier: mannen en om de hoek allicht: vrouwen. En mag je onderscheid tussen sekses maken op irrelevante zaken, zoals de deur waardoor men binnenkomt?

Toegevoegd na 6 dagen:
In artikel 1 van de Grondwet lees ik toch:
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
Is dat hier aan de orde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat hier om een organisatie die geen openbare gelegenheid is. Zij mogen dus huisregels hebben, net zoals een club bijvoorbeeld kledingvoorschriften mag hebben.

Ja, waarom niet , er bestaan toch ook toiletten met een vrouwen ingang.

Ja dit mag in NL. Het is alleen wel een schop tegen onze vrije naar sekse gemengde samenleving. Wat mij betreft mag er best meer tegengas gegeven worden tegen deze vormen van discriminatie onder het mom van religie. (De interpretatie van) religie verandert tenslotte ook en bovendien sneller als dit soort sekse discriminatie bestreden wordt en geen plaats in onze samenleving krijgt. Daarom is er hedentendage geen Inquisitie meer en zijn de meisjesscholen en appart zwemmen op zondag verdwenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100