Ik heb een trailer met vier wielen, mag ik daar twee wielen vanaf halen?

Ik heb een trailer met een dubbele as alleen zijn de lagers van de voorste as slecht en dus leek het me verstandig om de wielen hieronder uit te halen. Dit omdat het een lege trailer was zonder lading. De politie was het hier niet mee eens en ik werd aangehouden volgens hun was de as onderdeel van de structuur echter is deze trailer terug gekeurd naar laadvermogen onder 750 kg. Ook hadden ze wat aan te merken op de handrem die volgens hun niet zou werken echter vraag ik het me af of het daadwerkelijk in de wet staat dat deze moet werken.

Uiteindelijk hebben ze mij wel een boete gegeven alleen werd niet gezegd waarvoor. Ik vraag me dus af of de politie een poot heeft om op te staan of dat ik de pineut ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als een handrem of parkeerrem niet naar behoren werkt kunt u een boete krijgen van € 95,--. Als de rem of remonderdelen niet goed werken, bedraagt de boete minstens € 230.--. De boetes voor een te lage remvertraging liggen tussen de € 230 en € 750. (deze boetebedragen zijn van 2016) De precieze boetebedragen voor 2019 zou ik voor u moeten opzoeken. Alle boetes zijn minus de administratiekosten. Wat de boete voor het niet functioneren van de handrem betreft, bent u inderdaad de pineut. U hebt dus van een ex-tandemtrailer. Door twee wielen te verwijderen heb u onderdelen die bij de structuur horen verwijderd waardoor er geen of te weinig grondcontact is tijdens het rijden. De trailer voldoet waarschijnlijk niet aan het remschema en mag u er niet mee op de weg rijden.

Toegevoegd op 13 mei 2019 11:35: bron
Bronnen:
https://www.om.nl/onderwerpen/boetebase/?b...
https://handboek.rdw.nl/personenautos/remi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100