Kun je wat doen aan een volwassen persoon die emotioneel verwaarloosd wordt?

Ik ken een gezin, waarin een kind inmiddels 31 a 32 jaar oud is en altijd gekleineerd is door de ouders, vanwege beperking en vaak de grond in getrapt wordt. "X kan dit niet", "Zo moet dat niet, geef hier ik doe het wel."

Krijgt geen enkele kans zichzelf te ontwikkelen en wordt klein gehouden door onzekerheid. Ik kan hier heel slecht tegen en volgens mij bestaat er ook geen meldpunt voor. Ik wil iets kunnen betekenen voor de persoon die ik hier X noem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Steunpunt huiselijk geweld raadplegen. Niet alleen kindermishandeling, maar alle vormen van huiselijk geweld (ouderen, echtgenoten....). Neem contact op, doe je verhaal en kijk wat zij adviseren. Het is altijd goed om vermoedens te melden. https://www.huiselijkgeweld.nl/index/organisaties/voor-wie-hulp-biedt/hulpverlening/steunpunten

Als je weet wie de huisarts van deze mensen is, kan je het daar aankaarten. Een GOEDE huisarts brengt dan een huisbezoek en gaat er verder mee aan de slag of schakelt personen in die daarvoor zijn opgeleid. Hier moet wel degelijk iets gebeuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100