Ben ik verplicht te blijven werken?

Mijn werkgever (eigenaar / grote baas) heeft recent faillisement aangevraagd, ondertussen heeft de curator alles overgenomen (is dus ook de huidige baas geworden). We hebben ook al een mail gekregen dat we ontslagen worden. Nu is mijn vraag als ik een andere baan vind, ben ik dan verplicht bij mijn vorige baas uit te werken? Op internet kan ik alleen vinden dat de curator je MOET laten gaan als je huidige contract in de laatste maand bevind.

Weten jullie meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na een faillissement kun je soms nog een tijdje in dienst blijven. Met de curator als ‘baas’. De curator moet alle contracten opzeggen. De opzegtermijn is maximaal 6 weken. De curator beslist of de werknemers in die periode moeten doorwerken. Zo kan het gebeuren dat je na faillissement nog in dienst bent en moet werken. Het UWV schrijft: Als de curator dat aan u vraagt, moet u blijven werken. Hij kijkt namelijk of het misschien mogelijk is om met het bedrijf door te starten. U blijft dan voor het bedrijf werken totdat uw dienstverband is afgelopen. Probeer intussen wel ander werk te vinden. Dan kunt u beginnen als uw dienstverband is afgelopen, of zelfs eerder als dat mogelijk is. Als u al tijdens de opzegtermijn begint bij een andere werkgever moet de curator daar wel mee instemmen. Je zult dus met de curator moeten overleggen mocht het zo zijn dat je al snel een andere baan vindt.

Bronnen:
https://werkwacht.nl/artikel/werkgever-failliet/
https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/...

Je bent inderdaad verplicht te blijven werken tot je dienstverband is beëindigd. Deze eindigt zodra het faillissement definitief is en het bedrijf dus geen doorstart kan maken. Maar dat betekent niet dat je niet op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Je wordt zelfs aangeraden om een nieuwe werkgever te zoeken, zodat je na het einde van je huidige dienstverband weer werk hebt, of zelfs al eerder. Als je dan een opzegtermijn hebt bij je huidige werkgever (de curator) moet hij er zelfs mee instemmen dat je tijdens deze opzegtermijn al bij je nieuwe werkgever kunt beginnen.

Bronnen:
https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100