Is de informatie beheer groep een a-orgaan of een b-orgaan? Ik kom er echt niet uit!:(

Weet jij het antwoord?

/2500

het is een IB groep info en beheer.kijk maar op deze site http://www.ib-groep.nl/particulieren/default.asp

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/default.asp

Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt: "In het geval van een persoon of college, met enig openbaar gezag bekleed moet er sprake zijn van 'openbaar gezag'. Er is sprake van openbaar gezag indien de persoon of college eenzijdig de rechten en plichten van burgers kan wijzigen en deze bevoegdheid ontleent aan een publiekrechtelijke basis. Is hiervan sprake, dan spreekt men over een B-ORGAAN. Een voorbeeld hiervan is de APK-keurder. De keurder is op grond van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd tot het keuren van auto's. Een b-orgaan is enkel ten aanzien van het nemen van besluiten in de zin van de Awb gebonden aan de Awb.

Bronnen:
wikipedia

Het is zowel een I-orgaan als een B-orgaan...

De informatie beheergroep valt onder de ZBO's dat is een andere indeling dan waar jij naar vraagt. Dus a of b gaat hier niet op.

Bronnen:
http://www.inoverheid.nl/artikel/artikelen...

Zelf zou ik zeggen dat het een a-orgaan is, omdat de DUO / IB-groep voor mijn gevoel een orgaan van de staat is, en de staat op grond van art. 2:1 BW een rechtspersoon is, die krachtens publiekrecht is ingesteld. Daarmee is het dus een bestuursorgaan. Zie voor meer informatie over het bestuursrecht ook: http://www.advocatenvinder.nl/rechtsgebieden/bestuursrecht/bestuursrecht.html.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100