Hoe regel ik het erfrecht van de kinderen van mijn partner in mijn situatie?

Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Mijn partner heeft kinderen uit een eerder huwelijk. Als mijn partner overlijdt krijg ik volgens mij alles. Maar als ik daarna overlijd krijgen de kinderen van mijn partner dan de hele erfenis of hebben mijn moeder en broer ook recht op een deel van de erfenis. Of hoe kan ik anders regelen dat mijn deel naar mijn moeder en broer gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij overlijden partner (de helft van de eigendommen is van jou, de helft van jouw partner) wordt het erfdeel van de partner verdeel over de overgebleven partner en de kinderen. Hierbij heeft ieder recht op een gelijk deel. Als er nog een ex-partner in het spel is. kan het zo zijn dat die ook nog recht heeft op een deel (afhankelijk van verschillende factoren). Als jij daarna komt te overlijden, gaat alles naar de (aangenomen) kinderen. Alleen als er geen kinderen zijn, gaat jouw erfdeel naar andere naaste familieleden. Je zou je testament op kunnen laten maken en daarin jouw ver-erf-wensen laten vastleggen. De notaris weet precies wat wel en wat niet wettelijk is toegestaan..

Jij erft officieel de helft plus een kindsdeel. De andere kindsdelen zijn zolang jij leeft van jou om mee te doen wat je wil. Blijft er over dan zijn die kindsdelen nog steeds van jouw overleden partners kinderen. De helft en een kindsdeel dat jij echt hebt geërfd gaat naar jou erven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100