Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe nauwkeurig zijn kadastrale metingen?

Bij het opmeten van percelen wordt vaak gebruik gemaakt van speciale apparatuur. Maar hoe nauwkeurig zijn die en hoe lang gaan die metingen mee? Is dat op de millimeter nauwkeurig?
Zijn er bijvoorbeeld grond verschuivingen die langzaam of sneller de percelen verplaatsen? Bovendien hoe diep wordt de perceel gemeten? En zijn satelliet metingen ook betrouwbaar?

erotisi
5 jaar geleden
in: Wetgeving
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Maten vanuit kadastrale gegevens zijn niet tot op de millimeter nauwkeurig, wel tot op de centimeter. De maten worden dan ook in centimeters gegeven. De maten zijn oppervlaktematen, dus geen dieptematen. Er worden wel hoogteverschillen gemeten, bij bijvoorbeeld glooiend of bergachtig terrein, maar de perceelmaten zijn altijd oppervlaktematen. satellietmetingen zijn betrouwbaar, maar gaan ook niet tot op de millimeter nauwkeurig. Pas als de maten in millimeters gegeven worden, kun je er vanuit gaan dat er tot op de millimeter gemeten is (wordt).
(Lees meer...)
jc54
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding