Mag ik mijn scooter (netjes) op een speeltuintje parkeren?

Ik heb altijd gezijk met mensen als ik mijn scooter op een speeltuintje parkeer, ik ben NIEMAND tot last en als er kinderen komen zet ik hem weg óf op een onhinderlijke plek, mag ik hem wel gewoon neerzetten als ik NIEMAND tot last ben? Of krijg ik dan een boete als mensen gaan zeuren en politie bellen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er klachten komen van omwonenden en/of ouders van spelende kinderen, dan loop je inderdaad het risico dat je een proces verbaal krijgt. Een speeltuintje is geen parkeerplaats.

Nee, dat mag niet. Je kunt een bekeuring krijgem met feitcode R 406: "voertuig laten staan in een park, plantsoen of op openbare beplantingen of groenstroken." Geldt niet voor bermparkeren.

Als men zich bij de politie beklaagt, krijg je in ieder geval de vraag het niet meer te doen. Er staat bij het speeltuintje geen bord dat het verboden is (?) dan kunnen ze je niet bekeuren. Maar de ouders begrijp ik wel. Er hoeft maar één kind op je scooter te klimmen terwijl jij het net niet ziet, en de poppen zijn aan het dansen. Twee, drie kinderen volgen en hij valt om. Voor een kleintje levensgevaarlijk. Bekijk het eens van die kant. Zet hem ergens waar het geen gevaar voor kinderen kan opleveren en verzet je eens niet zo tegen gangbare gebruiken. De sfeer in de wijk wordt verpest en die wrijving lokt nieuwe wrijving uit. Rekening houden met elkaar is het enige dat de wijk leefbaar houdt. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100