Mag een deurwaarder dingen van waarde meenemen uit het huis van mijn ouders die van mijn ouders zijn, omdat ik "failliet" verklaard ben?

Ik woon al een aantal jaar weer bij mijn ouders in huis, maar vanwege heel veel schulden (het grootste gedeelte niet door mijn schuld) ben ik failliet verklaard, omdat ik niet meer kan betalen. Ik heb zelf inmiddels niets meer van waarde, want dat heb ik moeten verkopen om mijn schulden te kunnen afbetalen. Mijn uitkering wordt voor het grootste gedeelte ingenomen, wat ik overhoud is voor voedsel en kleding. Sinds kort is er een nieuwe schuld bijgekomen van € 21.500,00 vanwege een conflict met mijn werk, wat ik verloren heb. Ik ben ten einde raad, want nu komt er binnenkort een deurwaarder die al heeft aangegeven beslag te willen gaan leggen op zaken van waarde. Maar alles is van mijn ouders! Ook de koopwoning, waar ik mag wonen! Mag een deurwaarder zomaar beslag leggen op zaken van waarde die van mijn ouders zijn? Ik zou dat verschrikkelijk vinden, omdat ze zo lief zijn om mij in huis te nemen, omdat ik zelf geen huur kan betalen!
Mijn gezondheid lijdt hier enorm onder! Ik ben inmiddels meer dan 25 kilo kwijtgeraakt!!! Wie helpt mij verder? Wie kan mijn vraag beantwoorden? Help me alsjeblieft!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er kan in principe geen beslag worden gelegd op de inboedel van je ouders als je tenminste 18 jaar of ouder bent. Je zou kunnen bewijzen dat het van je ouders is doormiddel van de notaris of aankoop bewijzen zoals bankafschriften. Het is dan aan de deurwaarder of hij hier rekening mee houdt. Daarnaast zul je kunnen kijken of je de schulden sanering in kunt. Meestal ben je tussen de 3 en 5 jaar van de schulden af. Verjaring speelt ook een rol. Ook zou je even kunnen kijken of je recht hebt op de schuldensanering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100