kan de erfgrens verjaren?

Ik heb 5 jaar geleden een huis gekocht. Een meter van de erfgrens van de buurman staat een schuur, die meter heeft de buurman (in overleg met vorige bewoner?) erbij genomen.Volgens de kadastrale gegevens is dit echter mijn grond. Kan zo'n erfgrens verjaren als dit jaren geleden is getolereerd door de vorige bewoner. Ik voeg een plattegrond toe waarbij de rode lijn de schutting van mijn buurman is en de stippellijn de grens volgens de kadastrale gegevens.

Toegevoegd na 4 minuten:
Voor de duidelijkheid; het betreft mijn schuur, de stippelijn ter rechterzijde van de schuur is het betreffende stuk dat de buurman erbij genomen heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

De erfgrens kan na 20 jaar verjaren. Indien het bezit zonder titel 20 jaar of langer heeft geduurd, zonder dat de eigenaar hier tussentijds over heeft geklaagd, dan verjaart de vordering van de eigenaar strekkende tot beëindiging van het bezit. De eigenaar kan zijn grond niet meer opeisen en de bezitter wordt eigenaar. Voor het verkrijgen van een perceel grond door bevrijdende verjaring (artikel 3:105 BW juncto artikel 3:306 BW) moeten de buren wel kunnen bewijzen dat ze het stuk grond al twintig jaar in bezit hebben.

Bronnen:
https://abmaschreurs.nl/door-verjaring-eig...
https://rijdenderechter.kro-ncrv.nl/forum/...
https://www.gmw.nl/verjaring-erfgrens/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100